A szövetség egyetlen mozdulattal semmibe vette Milák Kristóf döntését

2024. augusztus 30. 22:37

Továbbra sem egyértelmű a helyzet az olimpia bajnok klasszis körül.

2024. augusztus 30. 22:37
KÓS Hubert; MILÁK Kristóf

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ami világos: Milák Kristóf egy arany- és egy ezüstéremmel zárta a párizsi olimpiát, és miután Tokióban is hasonlóan végzett, így 35 éves kora után ezen eredmények után is jogosulttá vált az olimpiai életjáradékra. Ez azonban nem csak a versenyzőknek, de edzőiknek is jár.

Milák viszont nem írt be senkit a vonatkozó űrlapra...

A Sportal utánajárt, így kiderült, Kristóf az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon mind a felkészítő edző, mind a nevelő edző, mind az életjáradék kedvezményezett rubrikát üresen hagyta. Az olimpián elért sikerek után tehát egyetlen szakember sem kapott volna egy fillér jutalmat sem, ha a klasszison múlik (az edzőknek 45 éves kortól jár ugyanaz a pénz, mint a versenyzőknek) – mutat rá a lap.

Az olimpia után nyilvánosságra került, hogy a jövőben már nem Virth Balázs felel majd a felkészítéséért. A szakember a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, véleménye szerint Kristófnak úgy impulzusokra van szüksége. Majd azt is elmondta, hogy a múlt év nehézségei közben eltávolodtak egymástól a sportolóval, és az egymást segítő, közvetlen kapcsolatunkból edző-versenyző kapcsolat lett.

A klasszikus értelemben vett munkakapcsolat, amelyben egyikünk sem érezte jól magát”

– magyarázta Virth.

Ezt is ajánljuk a témában

Végül arról is beszélt, hogy „kiváltságosnak” érzi magát, hogy Gyurta Dániel és Milák Kristóf edzője lehetett. „Kristóf zseni, korszakos úszó. A legfontosabb az, hogy visszatérjen az úszás szeretete, ez kell ahhoz, hogy a pályafutása folytatódjon. Ám úgy érzem, ehhez

új impulzusokra és új edzőre van szüksége.

Én további sikereket, még inkább sok-sok boldog pillanatot kívánok neki” – zárta a beszélgetést Virth.

Nos, visszatérve az olimpiai életjáradék kérdésére, ez lehet a magyarázat, amiért Milák üresen hagyta az ominózus sorokat, ám a Magyar Úszó Szövetségnek joga van azt kitölteni.

A döntés értelmében be is került a hivatalos tréneri triumvirátus: Virth Balázs, Kovácshegyi Ferenc és az erőnléti edző, Zala György.

Mint írják, a szövetség határozását a MOB elnöksége is elfogadta, majd aláírásával a sportért felelős államtitkár is megerősítette.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2024. szeptember 02. 13:55
kata56 2024. szeptember 01. 08:39 Szóval, szerinted MILÁK azért hagyta üresen a "felkészítő edző", a "nevelő edző", és az "életjáradék kedvezményezett" rubrikákat, mert "FÉLÉNK" és mint félénk "kisfiú", "exhibicionistának" érezné magát, ha kitöltené azokat a rubrikákat. Ahamm. Nem rossz, nem rossz... Ezekhez mit szólsz: "Miláknak ellopták a tollát, ezért nem volt mivel kitölteni a nyomtatványt, vagy "nem látta a kitöltendő rubrikákat, mert elvakította az erős napfény" vagy "hirtelen erős görcs állt a kezébe, pont amikor ki akarta tölteni a nyomtatványt.
alexandrosz-2
2024. szeptember 01. 20:24
Teljesen egyertelmű a helyzet. A Músz csinovnyikjai évek óta nyílt háborút folytatnak Milák ellen, amiben a zsidó média is támogatja őket. Hosszúnak igaza van. A Músz bandának takarodnia kell!
Akitlosz
2024. szeptember 01. 17:40
"A szövetség egyetlen mozdulattal semmibe vette Milák Kristóf döntését" Melyik szövetség? Az ó vagy az új?
Karbantartó9
2024. szeptember 01. 06:32
Ha Milák úgy döntött, hogy senkit nem nevez meg, akkor utólag felsleges károgni, hogy a szövetség kit írt be, ha a jelöléshez egyébként joga van. Lehet, hogy Milák megsértődött valamin és most kicsinyes bosszút állt, vagy tudta, hogy a szövetség is beírhat, tehát csupán rájuk bízta. Akárhogy is, nekem nagyon nem tetszik ez a Milák-féle nem “nemnyilatkozom, le se xarom a népet” stílus. Őszintén? Nem tudok vele együtt ürülni, mert nem nekünk magyaroknak nyerte, csupán saját magának, egyedül csakén-csakén-csakén. Sokkal nagyobb élmény a Michelle öttusa érmének örülni, vele könnyezni, büszkének lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!