Tanult a román leckéből a Paks, magabiztos előnyben a ciprusiakkal szemben

2024. július 25. 22:12

Háromgólos győzelmet arattak Harasztiék, a siker azonban vezéráldozattal járt a korábbi magyar válogatott szélsővel felálló AEK Larnaca ellen.

2024. július 25. 22:12

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez a találkozó nem úgy indult, mint a paksiak legutóbbi hazai selejtezője! Mint ismert, két hete a Tolna vármegyei együttes négygólos vereséget szenvedett a román másodosztályú Corvinul ellenében az Európa-liga első selejtezőfordulójában. Ugyan az idegenbeli visszavágón 2–0-ra nyertek Bödéék, összesítésben kiestek, így átkerültek a Konferencia-ligába.

Ezt is ajánljuk a témában

A folytatásban tehát a korábbi magyar válogatott szélsőt, Gyurcsó Ádámot a kezdőcsapatban szerepeltető ciprusi AEK Larnaca várt az atomvárosiakra. A zöld mezes hazaiak Haraszti Zsolt bombagóljával már a 17. percben előnybe kerültek, a támadó a tizenhatoson belülre érve bődületesen lőtte ki a hosszú felső sarkot. Hamar megvolt tehát a paksi előny!

A játékrész hajrájában aztán Hahn János ütközött az ellenfél kapusával, rövid ápolás után le is kellett cserélni.

A második félidőben még kijött a gyepre Gyurcsó, az 57. percben azonban lecserélte edzője, nem sokkal ezután pedig betalált a Hahn helyére beálló Tóth Barna, így már kétgólos volt a paksi vezetés. Egy kapu előtti kavarodás után a 74. percben Ötvös is feliratkozott a gólszerzők közé, a korábban több szezonon keresztül Kisvárdán bizonyító középpályás első gólját szerezte paksi mezben.

A jövő heti ciprusi visszavágóra háromgólos előnnyel utazhat Bognár György csapata! Az este folyamán egyébként a Fehérvár FC is győzött, Pető Tamás együttese Azerbajdzsánban nyert az Ekl-ben, míg a Puskás Akadémia játék nélkül jut tovább az ukrán Dnyipro kizárása/megszűnése után. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés
Paksi FC–AEK Larnaca (ciprusi) 3–0 (1–0)
gólszerzők: Haraszti (17.), Tóth (61.), Ötvös (74.)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyert a Paks, de kiesett az Európa-ligából

A magyar ezüstérmes 2–0-ra győzött Nagyszebenben a román Corvinul Huneodara vendégeként, de mivel az első meccsen 4–0-ra kikapott, így a Konferencia-ligában folytatja nemzetközi kupaszereplését.

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­­k­­e­­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­­­z­e­x­i­ ­­p­u­­­n­­c­­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
zakar zoltán béla
2024. július 26. 09:56
PAKS KTE ZTE MTK
Gullwing
2024. július 26. 08:29
Igy tovább!
véna
2024. július 25. 22:43
Ez szép volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!