Szívrohamot kapott a magyar legenda, gyűjtés indult a kezelésére

2024. július 26. 17:25

Az olimpiai bajnok korábbi tornász, Ónodi Henrietta jelenleg is kórházban van.

2024. július 26. 17:25
Egerszegi Krisztina; Ónodi Henrietta

Fotó: MTI/Németh Ferenc

Megdöbbentő hír érkezett a tengerentúlról: az 1992-es barcelonai olimpia aranyérmese tornásza, Ónodi Henrietta szívinfarktust kapott Floridában. Testvére állapotáról Ónodi Barbara számolt be, aki elmondta, hogy a korábbi bajnok hónapok óta kórházi kezelésre szorul.

„Kétségbeesetten kérek segítséget, hogy pénzt gyűjtsek nővéremnek, az ötvenéves Ónodi Henriettának, aki súlyos szívinfarktust kapott. Mint azt sokan tudjátok, Heni magyar nemzeti hős, olimpiai arany- és ezüstérmes, aki mindig az elsők között nyújtott kezet és támogatta a rászorulókat. Március 28-án egy floridai élelmiszerboltban volt, abban a városban, ahol él, és a három kisgyermekének vásárolt, amikor hirtelen összeesett. Henit azonnal kórházba szállították, útközben többször is leállt a szíve. Stabilizálták, és kórházba szállították, ahol szinte teljes artériás elzáródást diagnosztizáltak nála. Azonnal megműtötték, hogy megmentsék az életét.

Jelenleg is kórházban van kezelés alatt. Ez a váratlan esemény hihetetlen kihívást jelent Heni és családja számára mind érzelmileg, mind anyagilag.

Állapota hosszú távú gondozást és kiterjedt rehabilitációt igényel, hogy visszanyerje egészségét. A jelenlegi biztosítása nem fedezi a gyógyuláshoz szükséges ellátást”írta Ónodi Barbara, aki gyűjtést szervez testvére kezelésére.

Az egész tornásztársadalmat letaglózta a hír, Ónodi nevelőedzője, Unyatinszkiné Karakas Júlia is csak kereste a szavakat.

„Le vagyunk taglózva, borzasztó, hogy ötvenévesen ilyen súlyos szívrohama volt. Nem is tudom, hogy mit mondjak! Aggódunk érte és gyógyulást kívánunk neki.

A hírt az interneten megosztó testvére, Barbara ha jól tudom, éppen hétfőn jönne Magyarországra.

Henivel utoljára húsvét hetében váltottunk üzenetet, a levelünkre érkezett is válasz, viszont májusban, amikor az ötvenedik születésnapján köszöntöttük, már nem, ami furcsa is volt” – fogalmazott a Békés vármegyei hírportál kérdésére a nevelőedző.

Szarvas Péter polgármester Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében jobbulást kívánt Békéscsaba Díszpolgárának és ígéretet tett, hogy az önkormányzat is részt fog vállalni pénzügyileg Ónodi Henrietta gyógykezelésben.

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­k­­e­­­l­­d­ ­­a­­­ ­s­­­z­e­x­­i­­ ­­­p­­­u­n­c­­­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
laurahann
2024. július 28. 19:38 Szerkesztve
Végtelenül sajnálom. Gyógyulást! De egy kva vasat nem adnék. A nagy amérikában olyan kurva jó minden, akkor mi a fszért nem telik a kezelésre? Miért nem telik magasabb biztosítási díjat fizetni? Más... Rengeteg magyar gci kiköltözik, áradozik, beképzelt, és persze hazudozik, szuterenben nyomul. Szinte kivétel nélkül mind hazájár fogorvoshoz, drága, nagy műtéteket itthon csináltat ja, azért a nyomorult havi, kb 10 ezer forintos tb befizetéséért... Mert nyugaton kibszott jó minden. Ezt egy tollvonással megszüntetném. Havi 10ert is ugyan azt az ellátást kapja, mint egy itthon lakó, adózó polgár!! Odabsznám a számlát a végén és még úgy is jól járna!!! Ezt miért nem tervezik rendbe vágni? Miért mi fizetjük a disszidensek szarát??
blanconegro
2024. július 28. 12:46
Ennyi undorító, mocskos szart mint ami itt van. Anélkül mondanak ítéletet, hogy a tényekkel tisztában lennének. Persze, mással sincsenek. Remélem mind egy meszes gödörben végzi. Tetves cigányok.
paracelsus-2
2024. július 27. 04:49
Tetves koldus! Picivel magasabb kategóriájú biztosítást kellett volna választani és fizetni. Rohadj meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!