„Semmi jót nem tudunk már kívánni, elfogytak a szavak” – végtelenül csalódottak a Haladás-szurkolók

2024. július 10. 19:41

A rivális drukkerek is úgy fogalmaztak, hiányozni fog a magyar labdarúgásból a zöld-fehér klub.

2024. július 10. 19:41

Fotó: Szombathelyi Haladás/Facebook

Ahogy arról beszámoltunk, az egyik legpatinásabb vidéki futballklub, a Szombathelyi Haladás tavasszal olyan nehéz anyagi helyzetbe került, hogy 

a csapatnak arra sem volt pénze, hogy a játékosait kifizesse.

Áprilisban láttak először napvilágot azok a rémhírek, miszerint a Hali akár meg is szűnhet. Ez 2024. július 9-én gyakorlatilag meg is történt, miután a klub hivatalos képviselő és igazolt labdarúgó nélkül maradt, valamint visszavonta NB III-as nevezését is.

A Szombathelyi Haladás Kft. kedd délután megtartotta az utolsó taggyűlését.

„A mai volt az ügyvezető igazgató Szántó Erzsébet utolsó hivatali napja, és mivel a taggyűlés nem választott helyette új ügyvezetőt, a cég hivatalos képviselő nélkül maradt. Lemondott a felügyelőbizottsági tagságáról a többségi tulajdonos Haladás Marketing Kft. képviselője, Homlok Tibor és az önkormányzat delegáltja, Unger Richárd. Az Illés Akadémia delegáltja már korábban lemondott.

A taggyűlésen egyértelművé vált, hogy a Szombathelyi Haladás Kft-nek nincs már igazolt labdarúgója.

Eldőlt az is, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. visszavonja NB III-as nevezését, amit ideális esetben a Haladás VSE vagy az Illés Akadémia kaphatna meg” – olvasható a klub hivatalos tájékoztatása.  

A Haladás bennmaradást érő 14. helyen végzett az NB II-ben, azonban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) első és másodfokon sem adta meg a másodosztályú licencet az együttesnek.

„2024. július 9. a gyász napja a Szombathelyi Haladás életében! A Hali szív megállt... Mi szurkolók nem adjuk fel! Hali nélkül nincs élet! Visszajövünk!” – írták a keddi események után szomorúan a Hali-drukkerek.

A csalódott vélemények elárasztották a közösségi felületeket, de nem csak a szombathelyi klub szimpatizánsai, hanem az ellenfelek is kifejezték sajnálatukat a történtek után:

„»Köszönjük« a munkátok! Ez lett a magyar Ajaxból, a biztos NB I-ből és abból, hogy sose lesz még egy csőd a klub életében, amíg Homlok itt lesz. Egytől egyig mind hagyjátok el a várost, soha viszontlátásra! A HVSE vezetői posztjáról is azonnal mondjatok le. Semmi jót nem tudunk kívánni már, elfogytak a szavak. Nincs rátok szükség!”

Nem eltűnni kell, hanem elszámoltatni őket! Felelősségre vonás, büntetés!”

„Szégyen! Ezt tenni egy több mint 100 éves egyesülettel!”

Emellett ferencvárosi, újpesti, győri és zalaegerszegi érzelmű szurkolók is egyetértettek abban, hogy hiányozni fog a magyar labdarúgásból a zöld-fehér egyesület. Bízunk a legjobbakban és várjuk a fejleményeket!

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JohnnyBeGood
2024. július 10. 22:59
Szokásos lemez. Azért még egy két csókos ügyvezető asszonyra és managerekre futtotta havi pár milla. Mit csináltak érte? Hát semmit ! Ezért estek ki és szűntek meg. Az igazgató asszony - nevetséges titulus egy alkalmatlan vezetőre - és a slepp vakarta a fejét , cégebédelt, mulatott és jól élt a semmi munkából. Belterjes, semmirekellő családi bizniszük eltartotta a pereputtyot is, volt ott elég adófizetői forint.
bagoly-29
2024. július 10. 20:37
Ahol ballibes a városvezetés, halódik a sportélet!
macskusz-4
2024. július 10. 20:34
Nemkellett volna mindent kilopni! Erkőlcs is van!
macskusz-4
2024. július 10. 20:33
Pár év alatt fellendítené fideszes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!