Nem várt következmény: az olimpia miatt eddig nemhogy nő, inkább csökken a párizsi vendéglátósok bevétele

2024. július 19. 22:33

A vendéglátó és kereskedelmi szövetségek francia sajtóban pénteken idézett közös közleménye szerint a szigorú biztonsági intézkedések katasztrofális hatással vannak vállalkozásaikra.

2024. július 19. 22:33
null

Nyitókép: Shutterstock

Párizsi éttermek és sörözők tulajdonosai bevételkiesésre panaszkodnak tekintettel az olimpiai játékok miatt bevezetett biztonsági intézkedések nyomán elmaradó vendégekre.

A vendéglátó és kereskedelmi szövetségek francia sajtóban pénteken idézett közös közleménye szerint a szigorú biztonsági intézkedések katasztrofális hatással vannak vállalkozásaikra. 

Az olimpiai helyszínként szolgáló központi Trocadéro téren található éttermek és sörözők forgalma például 70 százalékkal csökkent a korlátozások miatt a sajtóban ismertetett értesülések szerint. 

Az olimpia kapcsán elrendelt korlátozások negatív gazdasági hatásaihoz még a rossz időjárás, az infláció következtében elmaradó turisták és az is hozzájárul, hogy az üdülni vágyók rendszerint elkerülik Párizst a nyári csúcsidőben.

Az olimpiai játékokat július 26. és augusztus 11. között tartják a francia fővárosban. A hatósági közlemények szerint a látogatók biztonsága előnyt élvez, ugyanakkor a vendéglátósok kifogásolják, hogy a korlátozásokról nem kaptak elegendő információt, így felkészülni sem tudtak megfelelően, a keletkezett kellemetlenségekért pedig gyors kárpótlást követelnek.

(MTI)

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­r­t­­­é­­­k­e­l­d­­ ­­­a­ ­­s­­z­­­e­­­x­­i­­­ ­­p­­­u­­­n­c­­­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
pirip8csfalva
2024. július 20. 13:09
Nem kellett volna túl tolni a migránsozást,tegnap nagy utazáson voltunk, mire Svájcból Portugáliba érkeztünk a családdal autóval.Amikor Franciaországban szeltük az utakat és megkellett egy- egy pihenőhelyen állni a mindenféle dolgunkat elvégezni,tele voltak frankón muszlimokkal,de nem csak 1-2,hanem nagy autókkal,egy halom gyerekkel és rengetegen,nekik bejött a francia inyenpénzes élet,mert ugye nekik jól tejel a szociális háló.Végülis hasonló látványra számítottam.Portugáliba érve az első pihenőhelyen szintén..Na mondom banyek.És amit még gázosabbnak gondoltam,oda amelyik városba megérkeztünk, mi volt az első amit megláttam? egy rohadt nagy Plakát a PLESTINA VIVA felírattal..Tiszta őrültek ezek az Országok.Persze később meg az átlag emberek akiknek többsége korábban biztosan a komcsikra voksolgatott most sír a szájuk. Remélem a franciák ezekután többet nem akarnak majd megrendezni lopott Olimpiát.
atti64
2024. július 20. 12:55
CIGÁNYORSZÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nempolitizalok-0
2024. július 20. 08:05
Ezek a franciák lényegében belefulladnak saját szarukba. Így jár majd a többi ny-európai ország is, ki előbb, ki később.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!