Megszüntették az eljárást a verekedésbe keveredett Szalai Ádám ellen

2024. július 16. 16:43

A magyar labdarúgó-válogatott egykori csapatkapitánya több millió forint sérelemdíjat fizethet az általa megrúgott fiatalnak.

2024. július 16. 16:43
A válogatottságtól búcsúzó Szalai Ádám a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában játszott Magyarország-Olaszország mérkőzés után a Puskás Arénában 2022. szeptember 26-án. Magyarország-Olaszország 0-2

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

Megszüntették az egykori válogatott labdarúgó, Szalai Ádám ellen indult bírósági eljárást, mivel a törvény által biztosított lehetőség szerint megállapodott azzal a fiatal férfivel, akit másfél évvel ezelőtt megrúgott Budapesten, a Bazilikánál – közölte a 24.hu. A lap értesülései szerint a magyar labdarúgó-válogatott egykori csapatkapitánya nagyobb összegű sérelemdíjat fizetett az áldozatának.

Ezt is ajánljuk a témában

Szalai Ádám 2022. december 29-én került konfliktusba egy társasággal. Egy 21 éves fiatal a Bazilikánál sétált a barátaival, és épp Szalai Ádám testvérét kérte meg, hogy készítsen róluk egy fényképet. 

A labdarúgó öccse azonban jelezte, hogy nem szeretne fényképet készíteni, amint fiatal meglepődött, és trágár hangnemben visszakérdezett: „Miért nem, te faszfej?!”

Ekkor érkezett a helyszínre Szalai, és az áldozat elmondása szerint talppal mellkason rúgta, majd belerúgott, mikor a földön feküdt. Az egykori labdarúgó ezt követően jogos védelemre hivatkozva azzal védekezett, hogy megijedt, amikoor azt látta, hogy négy részeg fiatal körbeveszi a testvérét, és mivel azt hitte, hogy meg akarják verni a testvérét, egy rúgással eltávolította az üvöltöző fiatalt, azt azonban tagadta, hogy a földön fekvő férfiba belerúgott volna.

Ezt is ajánljuk a témában

A rendőrség ezért először garázdaság és könnyű testi sértés, később pedig súlyos testi sértés kísérletének gyanúja miatt hallgatta ki Szalai Ádámot. 

A labdarúgó beismerte a bűnösségét, elomdva, hogy félreértette a helyzetet, megijedt, és túlreagálta a történteket. Ezt követően közölte, hogy akár sérelemdíjat is hajlandó fizetni az áldozatának azért, hogy jóvátegye a bűnét. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség ezt követően vádemelés helyett hat hónapra felfüggesztette a büntetőeljárást, és közvetítői eljárásra utalta az ügyet. 

A labdarúgónak ezt követően törvényi lehetősége volt egy esetleges jóvátételt illetően megállapodni az áldozattal az eljárás megszüntetése érdekében – ez sikerült, és 

mivel az elkövető és az áldozat sikeresen megegyezett, az ügyészség megszüntette az eljárást Szalaival szemben.

 A 24.hu értesülései szeriint a magyar labdarúgó-válogatott egyori csapatkapitánya több millió forintos sérelemdíjat fizetett az áldozatának.

Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy a súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt folytatott, majd a közvetítői eljárásban hat hónapra felfüggesztett bűnügyben Budapest Főváros Kormányhivatala arról tájékoztatta a nyomozást felügyelő Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészséget, hogy

a gyanúsított a bűncselekmény káros következményeit a sértettel kötött megállapodásban jóváhagyott módon jóvátette, melynek keretében jóvátételt fizetett a részére.

Hozzátette, az ügyészség a tevékeny megbánásra tekintettel – így az eljárást megszüntetését megalapozó ok miatt – megszüntette a büntetőeljárást a gyanúsítottal szemben, egyben kötelezte őt az igazságügyi orvosszakértő bevonásával kapcsolatban felmerült bűnügyi költség megfizetésére. A határozattal szemben a volt futballista és jogi képviselője is jogorvoslattal élhet. 

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000042
2024. szeptember 02. 16:11
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­­é­k­­e­l­­­d­ ­­a­­ ­­s­­­z­­­e­­x­i­ ­­p­­­u­­n­c­­­i­m­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
lefty67
2024. július 16. 18:45
Ismét jó ítéletet hozott a bíróság! A garázda, részeg disznó milliomos lesz! Köszönjük!
Kétes
2024. július 16. 17:59
Nehéz az éjszakában jó döntést hozni, pláne ha agresszív részeg trógerekkel kerül szembe az ember, akik alig várják hogy beleköthessenek valakibe. Legjobb elkerülni az ilyen helyzeteket, ha lehet. Szalai Ádám is megtanulta egy életre.
Regelő
2024. július 16. 17:55
Ezt még sexykitty-xxx is értékeli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!