Inkább itt, mint az olimpián – pólósaink kétgólos vereséget szenvedtek az olaszoktól a Margitszigeten

2024. július 12. 22:03

Olaszország 13-11-re nyert a mieink ellen a Domino Trans nemzetközi felkészülési versenyen.

2024. július 12. 22:03
Budapest, 2024. július 12.
Manhercz Krisztián kapura lõ a Dominó Trans nemzetközi férfi felkészülési vízilabdatorna Magyarország - Olaszország mérkõzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2024. július 12-én.

Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Az olimpiára készülő magyar vízilabda-válogatott Franciaország ellen győzelemmel kezdett a Margitszigeten rendezett Domino Trans nemzetközi felkészülési versenyen, ám péntek este nyolckor egy sokkal keményebb ellenféllel néztek szembe. Az olasz válogatott előnyben van a mieinkkel szemben, hiszen ők már részt vettek egy felkészülési tornán Szardínián, így jobb állapotban érkezett a meccsre. A mieink emmellett a beteg Vámos Mártont is nélkülözték, és ez semmiképpen sem jelentett előnyt. 

Mindez meg is látszott az eredményen, különösen a meccs elején. Az olasz válogatott rendesen bekezdett, hiszen az első negyedben 5-1-es vezetéssel mehettek pihenni. 

A második játékrészben már sokkal jobbak voltak a mieink, 3-2-re mi nyertük ezt a negyedet leginkább annak köszönhetően, hogy Vigvári Vince és Angyal Dániel remekül fejezték be az emberelőnyös támadásainkat, de természetesen az is kellett, hogy az első gólunkat dobó Manhercz Krisztián értékesítse a negyed végén megítélt ötméterest. 

A harmadik negyedben a 23 százalékos teljesítménnyel védő Vogel Somát Bányaira cserélte Varga Zsolt szövetségi kapitány – ám ehhez hozzá kell tenni, hogy a védelem sem állt a helyzet magaslatán, kevés volt a jó blokkunk. Fekete Gergő és Angyal révén zárkózott volna a magyar csapat de az olaszok sem álltak meg, így döntetlen lett a harmadik játékrész, azaz 3 gólos hátrányból kezdtük az utolsó nyolc percet. 

A negyedik negyed pedig nem egészen úg  sikerült, ahogy a magyarok tervezték, mert 

Zalánki szerzett ugyan egy gyönyörű gólt, Bányai Márk szépen védett, Manhercz és Angyal is betalált, de kihagytunk egy fórt és ez csak arra volt elég a remekül jászó olasz együttes ellen, hogy mindössze két góllal nyerjenek. 

Az olasz vízilabda válogatott ezzel megnyerte a Domino Trans kupát, a mieink pedig szombat délelőtt Japán ellen ugranak medencébe. 

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly-29
2024. július 13. 14:03
Vargáék vagy altatnak, vagy távolról sincs formában a csapat! Főleg a védekezés, no meg a ziccerek kihasználása gyenge.
rugbista
2024. július 13. 12:45
Azért ledaráltuk őket.
rugbista
2024. július 13. 11:31
Ma ez eddig a japcsik ellen még gyengébb. Főleg a védekezés. Kibsztt lassú.
rugbista
2024. július 13. 10:57
"Az utolsó három meccset kell megnyerni" - Kemény Dénes. (Na persze nem a 9-12. helyért játszva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!