Folytatódik a botrány Diósgyőrben, csalás miatt feljelenti Kuznyecov Szergejt a DVTK

2024. július 15. 22:25

A labdarúgó NB I-ben szereplő miskolci klub szerint az elbocsátott edző megtévesztette a FIFA-t.

2024. július 15. 22:25
Szergej Kuznyecov

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Csalás miatt feljelentést tesz korábbi vezetőedzője ellen az előző szezonban hetedik helyen végzett DVTK. Az ügy előzménye, hogy 

Kuznyecov Szergej jogi képviselői a szakember februári kirúgását követően eljárást kezdeményeztek a klub ellen

a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél, melynek következtében a FIFA ideiglenesen kizárta a Diósgyőrt az átigazolásból. Ennek ellenére a miskolciak ebben az átigazolási időszakban is tudnak majd igazolni, a most szerződtetni kívánt játékosoknak lesz játékengedélyük.

„Álláspontunk szerint a Kuznyecov Szergej-ügyben készült FIFA beadványban, az angol nyelvű fordításokban, mindegyikből kimaradt, hogy Kuznyecov magyar állampolgárként kötött szerződést, ezáltal megtévesztésre került a FIFA, mivel az iratokból nem derült ki számára, hogy korábbi vezetőedzőnk magyar állampolgár is. Erre való tekintettel ugyanis, jogvitája a DVTK-val nem tartozna a FIFA hatáskörébe, hanem a magyar nemzeti jog hatálya alá tartozik. Kuznyecov Szergej egyébként munkaügyi pert is indított klubunk ellen Magyarországon – ez esetben magyar állampolgárként” – mondta a klub honlapján dr. Dányi Szilárd, az egyesület jogi képviselője.

Dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója hozzátette, 

a Diósgyőr mindent megtesz annak érdekében, hogy a FIFA ideiglenes döntését megváltoztassa,

de amennyiben a fellebbezéseik sikertelenek lennének, vagy rövid időn belül nem eredményeznék az átigazolásból való kizáró határozat visszavonását, a klub akkor is biztosítani fogja az átigazoláshoz való jog visszaszerzését, vagyis a most szerződtetni kívánt futballistáknak lesz játékengedélyük, így ezen ügy a DVTK labdarúgócsapatának szakmai működését semmilyen formában nem befolyásolja majd.

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­­k­­­e­­l­­d­­­ ­a­­­ ­­s­­­z­e­­x­­­i­­­ ­p­­­u­n­­­c­i­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
syphax
2024. július 17. 16:41
M.országon ilyen nevű város, falu, tanya, DŰLŐ stb...stb.. NINCS, hogy "DIÓS"! (mogyorós, makkos,tökös, káposztás stb...sincs..úgy tudom)
syphax
2024. július 16. 14:54
lazio154-2! HOL VAN '"DIÓS"?
lazio154-2
2024. július 16. 10:13
A diósi vezetőség megint megtéveszti a szúrkolóit! A magyar szabályzat neve: UEFA. NB.I. és NB. II. licensz-szabályzata. Az írás FIFA. ektíltást emlit, de az UEFA ennek csak tagszervezete, a felsőbb szerv döntése kötelezi az alsóbbat! Ez olyan, mintha a Máv. Vezérig döntése a Debreceni igazgatóságra már nem vonatkozna!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!