Felesleges óvatoskodni, csoportkörös lesz az idén is a Fradi

2024. július 24. 12:59

A BL-selejtezőt 5–0-s sikerrel kezdő magyar bajnok labdarúgócsapat sorozatban hatodszor jut főtáblára európai kupasorozatban.

2024. július 24. 12:59

Nyitókép: Facebook/Fradi.hu

 

Kiütéses győzelemmel kezdte meg 2024/25-ös Bajnokok Ligája-szereplését a Ferencváros, a magyar aranyérmes hazai pályán, magabiztos játékkal 5–0-ra megverte a walesi The New Saintset a selejtező második fordulójának első mérkőzésén, ezzel gyakorlatilag eldöntve a továbbjutás, egyben a nemzetközi kupaősz kérdését is. Az ezután következő két csoportselejtezőben akár ki is kaphat a Fradi, a Konferencia-liga csoportköre már akkor is biztos a számára. No, de bizonyára nem ez a céljuk a zöld-fehéreknek. A játékukon is ez látszott kedd este az Üllői úton. Zachariassenék az első félidőben gyakorlatilag 10 perc alatt elintézték a walesieket, s 3–0-s előnnyel vonultak a szünetben az öltözőbe. Aztán a második félidőben még szereztek két gólt, ezzel beállítva az 5–0-s végeredményt.

Pedig a TNS vezetőedzője, Craig Harrison a találkozó előtt még azt mondta, nem turistáskodni jöttek Budapestre. Ehhez képest, a meccsen csak néztek, mint a moziban…

Az FTC vezetőedzőjének, Pascal Jansennek ez volt az első tétmeccse új csapatánál. Szebb bemutatkozásról nem is álmodhatott volna.

„Nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal. A lelátóról is fantasztikus energia áramlott a pályára, remek együttműködés volt a csapat és a szurkolók között. 

Szeretném mindenki figyelmét felhívni ugyanakkor, hogy még csak az első félidőn vagyunk túl a párharcban. Mérkőzésről mérkőzésre haladunk, még nem értük el a célunkat. 

Tudom, hogy a csapat korábban máshogy játszott. Az én filozófiámban a szélső védőknek nagyon komoly, játékformáló szerepük van. Az előkészítésben, a támadások felépítésében is jelentős feladatuk van. Ezt hangsúlyosan gyakoroltuk a felkészülési időszakban, és továbbra is dolgozunk azon, hogy fejlődjünk” – nyilatkozta a meccs után Pascal Jansen.

A kedden látottak alapján nemcsak a mérkőzés dőlt el érdemben, hanem a párharc is. Ha nem történik valami tragédia Walesben, akkor a Ferencváros sorozatban a hatodik idényében is érdekelt lesz ősszel a nemzetközi kupák valamelyik csoportkörében. A kérdés csak az, hogy 1995 és 2020 után harmadszor a Bajnokok Ligájában, vagy 2019, 2021 és 2022 után megint az Európa-ligában, esetleg 2023-at követően ismét a Konferencia-ligában.

Az UEFA hétfői sorsolásán az is kiderült, hogy a Fradi a walesiek kiverése után az UE Santa Coloma–Midtjylland párharc győztesével csaphat össze a BL-selejtező harmadik fordulóban. 

Mivel a dánok 3–0-ra győztek Andorrában, így ebben a párharcban is hamar, már az első mérkőzésén eldőltek a lényegi kérdések, s szinte biztos, hogy a Midtjylland lesz a Ferencváros ellenfele a következő körben. Előtte azonban még le kell játszani a TNS elleni visszavágót, amely július 30-án, kedden este lesz a walesi–angol határon fekvő Oswestry városában.

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­é­­­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­­a­ ­­­s­­­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­u­­n­­­c­i­­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
zsellér péter
2024. július 24. 20:49
Pénzen vett zsoldos siker Libsii álom a Fradi , rajta keresztül szoktatják a népet a multi-kultira az UTE leszögezte , hogy a csapat fele MAGYAR lesz és fiatal - Fricskát mutat a Fradi orra alá
JohnDoe1984
2024. július 24. 14:30
"Tudom, hogy a csapat korábban máshogy játszott." Például szerepelt magyar mezőnyjátékos a csapatban...
oberennsinnen49
2024. július 24. 14:16
És akkor mi lesz, ha csoportkörös lesz az FTC - és nem a Fradi, f.szfej szerkesztő, az UEFA nevezésekn nem ismernek semmiféle Fradit, mi lesz akkor? Tovább folytatódik a szemfényvesztéses szurkolói átveréses magyar forintok idegen zsebekbe, no meg a fradizmus mögé bújó OroszPálok hizlalása. A magyar futball pedig már a koporsóban fekszik, és készül rá a fedél. Ezekből a "Fradi"-sikerekből gyalulja a Fradi a magyar futball koporsójának fedelét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!