Döntetlent játszott a Fradi a nagy nevű West Hammel

2024. július 15. 19:01

Az ausztriai edzőmérkőzésen az angol Premier League-csapat az utolsó percben egyenlített, s hozta döntetlenre a meccset a magyar bajnok ellen.

2024. július 15. 19:01

Nyitókép: Fradi.hu

 

Veretlenül zárta a Ferencváros labdarúgócsapata a lienzi edzőtáborozását. A zöld-fehérek a bolgár CSZKA 1948 Szófia elleni 1–1-es döntetlen és a horvát NK Istrával szemben 3–1-re megnyert találkozó után harmadik, egyben utolsó felkészülési meccsüket is lejátszotta a második nyári edzőtáborban. 

Az ellenfél az angol élvonalbeli West Ham United volt az ausztriai Kitzbühelben. Csak viszonyításképp: az FTC teljes keretét 58 millió euróra (22,7 milliárd forint) becsüli a német Transfermarkt, míg a West Hamét 463,5 millióra (181,7 milliárd Ft). 

Papíron tehát egyértelmű, melyik a jobb csapat, 

ám a sportban, így a futballban sem mindig a pénz dönt, s ezt most a Fradi is bebizonyította.

Sok fiatal kapott lehetőséget a londoni csapatban, ám ott volt a kezdőben a nagyágyúk közül Lukas Fabianski, Kosztantinosz Mavropanosz, Aaron Cresswell, Mohammed Kudus, Maxwel Cornet és James Ward-Prowse is, akiknek összesen 1142 Premier League-mérkőzés van a lábukban. Jobban kezdett a magyar bajnok, a 25. percben Owusu Kwabena emelt nagyszerűen a West Ham kapujába (1–0). Maxwel Cornet kiegyenlíthetett volna, ám lövése után a kapu mögött landolt. A Fradi jól játszott, igyekezett rövid passzokkal támadásokat építeni, labdavesztések után pedig gyorsan visszaszerezni a labdát. Az első félidő végén 

Cebrail Makreckis kiváló kiugratása után Alekszandar Pesics szépen gurított a jobb alsó sarokba (2–0). 

A szünetben megérdemelten vezetett a Fradi nagynevű ellenfele ellen – írja a Nemzeti Sport.

A szünetben az FTC nem cserélt, a West Ham viszont kilencet is (többek között beállt az Európa-bajnok olasz Emerson és a 11-szeres francia válogatott Bajnokok Ligája-győztes Kurt Zouma is), ami meglátszott a 2023-ban Európa Konferencialiga-győztes csapat játékán. Az angolok feljebb kapcsoltak, átvették az irányítást, és a félidőben beálló Danny Ings nem sokkal a fordulás után szépen tekert szabadrúgásból a magyar kapuba (2–1). De nem borult fel teljesen a pálya, a csereként beállt Kady Borges nagyszerűen ugratta ki Tosin Kehindét, ám ő nem tudta növelni a Ferencváros előnyét. Ahogy Gruber Zsombor sem, aki a 83. percben éles szögből a lécre lőtt. 

Aztán, amikor már minden fradista a meccs végét várta, a 90. percben a 47-szeres marokkói válogatott Nayef Aguerd kiegyenlített (2–2). Tehát hiába vezetett már 2–0-ra is a Fradi, végül nem tudta megtartani az előnyét, döntetlen lett a végeredmény. 

Azonban a Ferencváros büszke lehet a teljesítményére, jól játszott, így a felkészülés végeztével bizakodva várhatja a jövő keddi Bajnokok Ligája-selejtező második körének első mérkőzését az Üllői úton, ahol a walesi The New Saints FC és a montenegrói FK Decic első selejtezőkörös párharcának győztese lesz ellenfele.

„Jól játszottunk az utolsó felkészülési mérkőzésünkön, készen állunk az idényre és a jövő heti Bajnokok Ligája-selejezőre. 

Elvégeztük a kemény munkát, sikerült azt játszanunk, amit gyakoroltunk. Természetesen kár az utolsó pillanatokban kapott góltért, de ne felejtsük el, hogy Premier League-csapat ellen játszottunk. Jó volt ilyen erős ellenféllel összemérni tudásunkat” – mondta Cristian Ramírez a FradiMédiának a lefújás után.

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­É­­r­­t­é­­­k­­e­­l­­d­ ­a­­ ­­­s­­­z­e­­­x­­i­­ ­­­p­­­u­n­­c­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
letsgobrandon-2
2024. július 15. 21:53
pff..... négerek
zakar zoltán béla
2024. július 15. 20:09
A "Fradi" kezdőben 1 magyar.
zakar zoltán béla
2024. július 15. 20:06
"Fradi"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!