Az elsők között ugrott be a magyar olimpikon a zavaros Szajnába (FOTÓ)

2024. július 31. 10:54

Megtörtént hát, egy nap csúszással szerdán elkezdődött a triatlonverseny a piszkos párizsi folyóban az olimpián. Kiderült, miért esett vissza a versenyen a jól kezdő magyar induló.

2024. július 31. 10:54

Nyitókép: x.com/worldtriathlon

 

Jó ideje óta tartó mizéria végére tettek pontot szerda reggel a párizsi olimpia szervezői. Az elmúlt hetekben rengeteg újságcikk, beszámoló született arról, hogy a vízminőség miatt sportolásra alkalmatlan a Szajna vize. Fekália, szennyezettség, kólibaktérium, magas vízállás, sok csapadék – ezeket a szavakat hallottuk a legtöbbet a gondok forrásaként. Pedig a folyó megtisztítására rengeteg pénzt, 1,4 millió eurót, nagyjából 560 millió forintot költöttek, s a játékok előtt, július 17-én még Anne Hidalgo párizsi főpolgármester is úszkált egyet benne, hogy bizonyítsa, nincs itt semmi gond, vészhelyzet elhárítva. De még így is kétséges volt, hogy meg tudják-e rendezni benne az ide tervezett versenyszámokat. 

A férfi triatlonisták viadalát kedden elhalasztották, mert nem volt megfelelő a vízminőség.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A mai verseny előtti utolsó mérések azonban már megfeleltek az egészségügyi határértékeknek, így aztán az előzetes terveknek megfelelően, szerdán 8 órakor a III. Sándor hídtól elrajtoltak a női triatlonosok, ők mártóztak meg először a zavaros és szemmel láthatóan még mindig piszkos Szajnában. A mezőnyben ott volt Kuttor-Bragmayer Zsanett is. Az Újbuda SE versenyzőjének jól sikerült a 1,5 km-es úszás a koszos Szajnában. A női triatlon egyetlen magyar indulója hetedikként jött ki a vízből, s ekkor 29 másodperces volt a hátránya. 

BRAGMAYER Zsanett
Kuttor-Bragmayer Zsanett a női triatlonosok versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a III. Sándor hídnál 2024. július 31-én
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt 

És a 40 km-es kerékpározás során is folytatta jó szereplését, s a biciklizés elején felzárkózott a 10 fős bolyra, amely teljesen meglépett a mezőnytől. Volt, hogy elöl is haladt a 30 éves magyar olimpikon. Ekkor még joggal reménykedhettünk, hogy a top 10-ben fog végezni Zsanett. A váltásnál az ötödikként kezdte meg a 10 kilométeres futást, amely aztán nem sikerült olyan jól Kuttor-Bragmayernek, fokozatosan leszakadt az élmezőnytől, így végül a 26. helyen zárt a párizsi olimpia triatlonversenyén. 

„Semmi nem maradt benne, tehát amiért jöttem, azt megcsináltam. Én nem a Szajna vízminőségétől tartottam, hanem sokkal inkább a sodrásától, és igazam lett. 

Miután fordultunk, szinte egy helyben úsztak a lányok. Nekem is küzdenem kellett, de kimentem a szélére, és ezáltal folyamatosan előztem őket. Nekem meglepően jól esett az úszás, de borzasztó küzdelmes volt. Tisztában voltam vele, hogy a futásom nem elég ahhoz, hogy a top tizenötben végezzek. Volt egy Achilles-sérülésem, amiből próbáltam felállni, és talán sikerült is, de a tavalyi fél év kimaradás az sok volt nagyon. Ah kicsit jobban nyomtam a futást, akkor már a görcs szélén voltam, úgy hogy, mindig vissza kellett vennem a tempóból. Az első két számra fókuszáltam igazán, ami sikerült, és ennek örülök. Összességében persze csalódott vagyok a végső helyezéssel” – mondta a Hír TV-nek Kuttor-Bragmayer Zsanett.

A versenyt a franciák világranglista-vezetője, Cassandre Beaugrand nyerte a svájci Julie Derron és a brit Beth Potter előtt.

A nők után a férfiak versenye 10.45 órakor kezdődik, a mezőnyben ott lesz Lehmann Csongor és Bicsák Bence is.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr Bubo
2024. július 31. 19:05
A Triatlon szövetség szégyene, hogy nem áll ki a versenyzőiért!
Dr Bubo
2024. július 31. 19:03
Agyevő Amőba elindult a versenyen?
Dr Bubo
2024. július 31. 19:02
Párizsi szajhák használt tampona úszik a Szajna vízén, Mily nagy szerencse, hogy nem triatlon-versenyző vagyok én. Dr Bubo
akkor ki
2024. július 31. 18:56
Sexykitti mit keres itt megint????!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!