A legrosszabbkor: veszélyben a Fradi pálya gyepszőnyege?

2024. július 22. 18:19

Nem várt nehézséggel kell szembenézniük a zöld-fehéreknek a hazai BL-meccs előtt. Tavaly a Kisvárda, korábban a Felcsút járt hasonló cipőben.

2024. július 22. 18:19
DIBUSZ Dénes

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A hetek óta tartó felkészülési időszak után a Ferencváros labdarúgócsapata kedden este a walesi TNS ellen végre elkezdi első BL-selejtezős párharcát, így a legrosszabbkor jött a hír, hogy a Groupama Aréna gyepszőnyegének állapota nem ideális. A klub honlapjának beszámolója szerint az elmúlt héten érkezett nagy mennyiségű csapadék következtében a fű megfertőződött, barna foltosság látható rajta.

Mint a hivatalos közleményben írják, a szakembereknek

sikerült megállítaniuk a gombás fertőzést, így nem lesz akadálya a keddi BL-selejtezőnek, de a teljes gyógyulás még heteket vesz igénybe.

Korábban egyébként más magyar kluboknál is felütötte a fejét hasonló megbetegedés. Tavaly a kisvárdaiak egészen október végéig nem léphettek gyepre hazai környezetben, olyan komoly gondok adódtak a talajjal. Néhány éve pedig a felcsúti Pancho Arénában kellett kicserélni a gyepszőnyeget.

Ahogy arról beszámoltunk, miközben az új vezetőedző, Pascal Jansen irányította ferencvárosi együttes a pályán készül a tétmeccsekre, a háttérben az átigazolásokért felelős stáb is gőzerővel dolgozik. Isaac Pappoe, Raul Gustavo és Kady Borges után a belga Philippe Rommens is aláírt már a zöld-fehérekhez, ám a vezetőség tovább erősítené a keretet.

Ezt is ajánljuk a témában

A kiszemeltekkel zajlanak a tárgyalások, egy kevésbé ismert belga újságíró, Elias Steenkiste X-oldalán meg is szellőztetett egy régóta pletykált információt, miszerint közel a megegyezés a magyar válogatott Eb-n is szereplő középpályásával, Callum Stylesszal.

Hosszú és sikeres felkészülésen vagyunk túl, minden játékos keményen dolgozott az első hetekben, így az edzői stáb számára nem volt könnyű kijelölni az első meccskeretet.

Ugyanakkor tudom, hogy Pascal Jansen és segítői a lehető legjobb döntést hozták meg a csapat összeállításakor, és bízom benne, hogy ez a pályán is látszódni fog. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ez a keret korántsem végleges, a következő selejtezőkörre egy teljesen új listát is leadhatunk” – mondta Hajnal Tamás sportigazgató a fradi.hu oldalon megjelent BL-keretre reagálva.

A walesiek elleni párharcra nem nevezték a zöld-fehérek többek között az egyik új igazolást, Isaac Pappoe-t, valamint Fortune Bassey, Anderson Esiti, Stjepan Loncar, Amer Gojak, Ismail Aaneba, Edgar Szevikjan, Eldar Civic, Kenan Kodro és a sérüléséből visszatérő, még csak lábadozó Varga Barnabás sem tagja a keretnek.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­­é­k­­e­l­d­ ­­a­­­ ­s­­­z­­e­x­­i­­ ­­­p­­­u­n­c­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Bell & Sebastian
2024. július 22. 23:44
Én pár éve télen voltam ott állásinterjún, éppen kétarasznyi hó fedte a pályát, amit jókora infra lámpákkal melegítettek le róla. Energetikailag roppant hatékony megoldás, csak így tovább a pénzszórás rögös útján.
zakar zoltán béla
2024. július 22. 21:25
Ukránoroszszerb fű?
chief Bromden
2024. július 22. 20:28
Kérjék a rikkancs segítségét. Most osztogatós kedvében van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!