A Fradi új edzője elárulta, mi volt a legfontosabb üzenete az öltözőben

2024. július 23. 09:35

Kedden este a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében már képet kaphatunk arról, milyen is valójában a Pascal Jansen-féle új Ferencváros.

2024. július 23. 09:35
null

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

A Paks után második magyar csapatként a Ferencváros is elkezdi kedden a nemzetközi kupaszereplését. A magyar aranyérmes a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében július 23-án 20 órától a walesi The New Saints csapatával játszik az Üllői úton. A Fradi új vezetőedzővel vág neki a szezonnak, Pascal Jansennek ez lesz az első tétmérkőzése a zöld-fehérekkel. A holland szakember 39 napnyi közös munka után debütál az FTC kispadján.

„Erre a meccsre készültünk”

„Ez több mint egy hónap, de ha húsz napunk lett volna a közös munkára, annak is elégnek kellett volna lennie. Maximálisan fel vagyunk készülve minden eshetőségre, ahogy azt csak el tudják képzelni. Meglátjuk, kedden mire lesz képes az ellenfelünk. A bajnokságban tudjuk, milyen játékot játszanak, többször voltak aranyérmesek, akárcsak a legutóbbi szezonban. Ez most egy másfajta kihívás lesz. 

Az első naptól kezdve erre a meccsre készültünk. Rögtön az elején leszögeztem az öltözőben, hogy csak és kizárólag erre a mérkőzésre szabad koncentrálni. 

Sem a következő bajnokikra, sem a visszavágóra, most csak ez az egy meccs a legfontosabb. A keddi lesz az első félideje a párharcnak, Walesben pedig a második. Azt megígérhetem, hogy a szurkolók rengeteg energiát fognak látni a pályán. Ez az alapja a filozófiámnak. Emellett a letámadásoknál, a védekezésben, mindenben szükség lesz a fegyelemre. A támadó futballt szeretem, azt viszont nem, ha nincs nálunk a labda. Egy meccsen persze ellenfél is van, így elkerülhetetlen, hogy náluk is legyen a labda, de ebben a helyzetben azt szeretném, ha a lehető leggyorsabb módon visszaszereznénk azt. Már a legelső nap éreztem, hogy a Fradiban megvan az a fajta energia, ami engem és a filozófiámat jellemez. Kedden meglátjuk, mit sikerült átadni ezekből. A pálya soha nem hazudik” – mondta a meccs előtt Pascal Jansen.

No, de mennyire kell tartanunk a walesi bajnoktól? A TNS vezetőedzője, Craig Harrison angol, és az öltözőben több az angol, mint a walesi futballista. Olyannyira, hogy a huszonkilenc fős keretben mindössze hét játékos született walesi. Mindenesetre száz százalékig brit együttes a TNS, hiszen légiósai angol állampolgárok, akad amerikai-angol, lengyel-angol és ír-angol is. A The New Saintsnél tisztában vannak a Ferencváros történelmével, és most milyen erőt képvisel.

„Kőkemény mérkőzés vár ránk. Az FTC magasabb szintet képvisel, mint az előző ellenfelünk, de nem turistáskodni jöttünk Magyarországra. 

A futballt tizenegy a tizenegy ellen játsszák, ennek a szellemében fogunk pályára lépni, és reméljük, sikerül olyan eredményt elérni, hogy a visszavágón legyen esélyünk a továbbjutásra. Az új edző nem könnyítette meg a felkészülésünket. Megnéztük a csapat korábbi meccseit, amelyeket még másik szakvezetővel vívott meg, és persze elemeztük az új edző stílusát is, amikor még az AZ Alkmaart vezette. Próbáltuk feltérképezni, milyen stílusra számíthatunk, van több elképzelés is a fejünkben, de majd a találkozó első tíz percében eldől, hogy mivel kell szembenéznünk” – nyilatkozta Craig Harrison, aki szerint csapata legnagyobb erőssége az egység, hiszen vannak olyan játékosai, akik már tíz éve együtt játszanak, valamint, hogy idegenben is rendre eredményesek tudnak lenni. Harrison kemény meccsre számít, de biztos abban, hogy játékosai mindent ki fognak adni magukból, hogy jó eredményt érjenek el, és legyen esélyük a továbbjutásra a walesi visszavágón.

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­k­­e­l­d­­­ ­a­ ­s­­z­­e­x­i­­­ ­­p­­u­­­n­­c­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
bolgar-tehen
2024. július 23. 14:13
Ez a "holland" vajon hol barnulhatott le ennyire ?
zakar zoltán béla
2024. július 23. 11:00
"Fradi"
szintetikus
2024. július 23. 10:04
Dr. Negrus
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!