A Ferencvárosba igazolhat a Manchester City egykori csatára?

2024. július 17. 15:07

A 134-szeres bosnyák válogatott csatárt 2025 nyaráig köti szerződés a török Fenerbahcéhoz.

2024. július 17. 15:07

Nyitókép: MTI/EPA/Erdem Sahin

 

A Transfermarkt szellőztette meg a hírt, miszerint a magyar bajnok Ferencváros érdeklődik Edin Dzeko iránt, és a német portál 48 százalék esélyt jósolt arra, hogy az átigazolás megtörténhet. Nagyszerű lett volna, ha a magyar bajnoknak sikerül megszereznie a klasszis labdarúgót, még úgy is, hogy a bosnyák támadó már a karrierje vége felé jár, 38 éves. A Ferencvárosi 11 nevű szurkolói portál is úgy tudja, hogy a zöld-fehérek valóban felfigyeltek a Dzekóra, a megszerzése azonban több szempontból sem tűnik egyszerű feladatnak. A hírt tehát érdemes volt fenntartásokkal kezelni, már csak azért is, mert 

a csatárt 2025 nyaráig szerződés köti a török Fenerbahcéhoz, vagyis nagyjából 4 milliót eurót kellene fizetnie érte annak, aki szerződtetni szeretné. Emellett a rutinos focista 536 ezer eurót (210 millió forintot) keres havonta Törökországban, 

ennél kevesebb pénzért pedig aligha jönne el. Amúgy meg a pletykák szerint pedig több klub is figyeli Dzekót, többek között a horvát Hajduk Split.

Az Origo úgy tudja, Edin Dzeko Fradiba szerződtetése csak egy nagy álom marad. Információjuk szerint ugyanis a támadó nem igazol a Ferencvárosba. A 134-szeres bosnyák válogatott csatár korábban játszott a Manchester Cityben, az AS Romában, s tavaly nyáron igazolt ingyen az Internazionalétól a Fenerbahcéhez, ahol az előző idényben 46 tétmérkőzésen 25 gólt szerzett és 10 gólpasszt adott. Szóval, nincs rossz formában még ennyi idősen sem, és elég valószínű, hogy ősszel is a török Süperligben fog futballozni.

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fraktoaster
2024. július 18. 15:15
Nyilván kamu. Ekkora fizetéshez közeli összeget sem tudna neki adni a Fradi. A Fradi az európai porondon egy szerény csapat. A játékosai csak havi 10 millió körül keresnek. Nem 200 milliót...
lefty67
2024. július 17. 22:35
Szegény zűdek! Már a Gulácsi/Dibusz meccset sem tudták feldolgozni! Most még ez is...
zakar zoltán béla
2024. július 17. 16:26
Varga Zoltán!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PlutarkhoszCatoMedHabilDebil
2024. július 17. 15:29
Ne vicceljünk! 38 éves! Miért nem a saját nevelésű, drága pénzen nevelt, fiatal játékosokat szervezzük be idegenek helyett a csapatba? Biztos vagyok benne, hogy az U16-21 tele van tehetségekkel. A Fradika nem bízik a nevelőedzőiben? Lisztest is kinevelték a németeknek. Remek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!