Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Sokk: Ronaldo először maradt gól nélkül csoportkörben

2024. június 27. 10:59

A portugál Cristiano Ronaldóval először esett meg pályafutása során, hogy nem szerzett gólt egy nagy torna alapszakaszában.

2024. június 27. 10:59
Cristiano Ronaldo centre-forward of Portugal and Al-Nassr FC reacts during the UEFA EURO 2024 group stage match between Georgia and Portugal at Arena AufSchalke on June 26, 2024 in Gelsenkirchen, Germany.

Nyitókép: Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Georgiától elszenvedett 2-0-s vereséggel a 39 éves Ronaldo, aki kezdett, majd a második félidőben lecserélték, szomorú jubileumot ült: első európai játékosként lépett 50. alkalommal pályára a válogatottban világ- és Európa-bajnokságokon (Eb-n 28-adszor, vb-n 22-szer).

Az IFFHS az összefoglalójában kiemelte, hogy Georgia - korábbi nevén Grúzia - a nyolcadik újonc, amely sikerrel vette a kontinensviadal csoportkörét.

A 2-0-val egyszersmind véget vetett Roberto Martínez nagy sorozatának, aki a portugálok szakvezetőjeként az előző 12 tétmeccsének mindegyikét megnyerte. Georgia annak dacára diadalmaskodott, hogy mindössze 28 százalékban birtokolta a labdát, ilyen alacsony arány mellett korábban egyetlen csapat sem tudott Eb-meccset nyerni.

A georgiaiak legjobbja, Hvicsa Kvarachelia, aki már 1 perc 32 másodpercnél betalált, az Európa-bajnokságok történetének ötödik legkorábban esett gólját szerezte.

Ezt is ajánljuk a témában

Csapattársa, a 11-esből eredményes George Mikutadze három találattal egyedül vezeti az Eb góllövőlistáját.

Az egyformán gól nélküli döntetlent hozó Ukrajna-Belgium és Szlovákia-Románia mérkőzésekre kitérve az IFFHS azt emelte ki, hogy az Eb-történelemben először végzett egy csoporton belül mind a négy csapat azonos pontszámmal (4). A kvartettben utolsó ukrán az első olyan válogatott, amely négy ponttal sem tudta elkerülni a kiesést. A török-cseh (2-1) összecsapás egyik érdekességét az adja, hogy Törökország 2008 óta, amikor elődöntős volt, most először jutott be az Eb kieséses körébe.

(MTI)

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 363 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2024. június 28. 08:39
A hálózat elég nagy. Pont a foci maradna ki belőle? Most alkalom nyílt a finomhangolásra. Ha nem engedtük volna ki a kezünkből a saját sorunk irányítását, nem maradt volna rés a pajzson... Ugye ez egy EB volt, és mi pedig a jogállam nélküli magyarok, legalább is a hálózat szerint. Hogyan vette volna ki magát, ha jó eredménnyel zárunk egy ilyen manipulálható helyzetben?
akkor ki
2024. június 27. 21:50
Gól nélkül? Ja, mert a grúzok ellen megtiltotta nekik a kopasz geczi! / iksz sima liba lövősávban inkább belevitte folyamatosan 3-4 emberbe, hogy vegyétek már el a lasztit basszátok meg, nem lőhetek, megtiltotta a manáger! Szégyenteljes, annyi vér nem volt a pucájukban, hogy a presztízsüket mentették volna!
Tommaso
2024. június 27. 17:58
a horvátok sokkal jobbak nálunk. VB-ezüst + VB- bronz. Miközben HUN oly gyenge, h még a VB-re sem jutott ki
Tommaso
2024. június 27. 17:53
NEM IGAZ, hogy SZÉP VOLT FIÚK. Kifejezetten szar szereplés voIt. 2 db súIyos vereség, + a harmatgyenge skótok épphogy-Iegyőzése. TaIán nem keIIett voIna iIyen gyengén futbaIIozni. Az ciki, ha mások szereplésétől függ a továbbjutás. --------- Eddiig 36 meccset játszottak az EB-n, s csak 4-en voIt nagyobb góküIönbség, mint két góIos, azaz, mint az aranyIábú magyar fijjúg vereségei aIkaImábóI Tehát igenis, két súIyos vereséget szenvedtek eI / végüI a góIarány döntött, ez is ezt bizonyitja / ---- aIphaviIIe próbáIt cáfoIni, de pofára esett
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!