Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Nem akárki lesz a bíró a magyar-svájci meccsen

2024. június 13. 12:18

Az európai szövetség csütörtökön tette közzé a szombati találkozók játékvezetői stábjainak összetételét.

2024. június 13. 12:18
Borussia Dortmund v Real Madrid CF - UEFA Champions League Final 2023/24

Nyitókép: MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője, a szlovén Slavko Vincic bíráskodik a szombati Magyarország-Svájc labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzésen. Vincic 2010 óta tevékenykedik FIFA-játékvezetőként, Damir Skomina bírói csapatának tagjaként részt vett a 2012-es kontinenstornán, a három évvel ezelőtti Európa-bajnokságon két csoportmeccset és egy negyeddöntőt vezetett, a 2022-es világbajnokságon pedig két csoportmeccsen kapott feladatot.

Két évvel ezelőtt az Európa-liga, idén pedig a Real Madrid-Borussia Dortmund BL-döntőt dirigálta. 

A magyar válogatott háromszor találkozott a szlovén bíróval: 2016 szeptemberében gól nélküli döntetlent játszott a Feröer-szigetek vendégeként világbajnoki selejtezőn, 2018 novemberében hazai pályán 2-0-ra legyőzte Finnországot a Nemzetek Ligájában, majd 2022 szeptemberében 1-0-ra nyert Németország vendégeként a Nemzetek Ligájában. A svájciak kétszer játszottak az ő játékvezetése mellett: 2021 júniusában 3-1-re verték a törököket Európa-bajnoki csoportmeccsen, majd októberben 2-0-ra nyertek az északírek ellen vb-selejtezőn.

(MTI)

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly-29
2024. június 13. 13:40
Na ezt nem kéne! Szlovén bíró részéről még soha nem részesültünk igazságos játékvezetésben! Gondoljunk csak legutóbb az FTC vízilabda csapatának a BL döntőbeli meccsére, amikor az oláh Alexandrescu és a szlovén Margeta az utolsó KÉT percben HÉT kiállítást ítélt az olaszok javára!
Bácskai Bicska
2024. június 13. 13:10 Szerkesztve
Meglehet, Slavko Vincic szlovéniai állampolgár, de majdnem biztos vagyok benne, hogy egyébként horvát: a neve ugyanis erre enged következtetni. Akárhogyan is van, úgy tűnik, jó szakember, táncsak nem lesz benne szereplési, feltűnési vágy, és meg tud majd maradni az objektivitás gyepén. Sajnos egy csomó esetben a bíró sporttárs szerepzavara miatt el-elcsúsznak meccsek, erősen befolyásolhatók az eredmények. Ez is a foci része, tudom. De ha egy magabiztos, jól összekovácsolt és kellően harcias csapat játszik, azt még a mérkőzést vezető aljassága, hülyesége sem képes elhomályosítani. Nem szabad összerosálni magunkat Svájctól, még akkor sem, ha a csapat zöme szőröstalpú koszovói bumbernyák albán. Harapni kell őket, nem finomkodni velük. Abból értenek. Bízok a sikerben, hajrá magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!