Milák Kristóf olimpiai szintet úszott, Késely Anna aranyérmes 800 gyorson – eredmények az úszó Eb-ről

2024. június 18. 19:14

Szabó Szebasztián ötödik lett 50 méter pillangón.

2024. június 18. 19:14
null

Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Cikkünk frissül!

 

Pádár Nikolett bronzérmet nyert, Ábrahám Minna pedig nyolcadik lett 100 méter gyorson a belgrádi úszó Európa-bajnokságon. A hétfői elődöntőből mindkét 18 éves magyar egyéni csúccsal jutott tovább, Pádár a második (54.17), Ábrahám a hetedik (54.90) idővel várta a finálét. A döntőben ugyan nem tudtak idejükön tovább javítani, de Pádár óriási csatában megszerezte első felnőtt egyéni érmét nagymedencében, míg Ábrahám nyolcadikként végzett első fináléjában.

Szabó Szebasztián az ötödik helyen végzett 50 méter pillangón, a szám 2021-es Európa-bajnoka – aki a párizsi olimpiára készül 50 méter gyorson – 23.32 másodperccel, az ukrán Vlagyiszlav Buhovval holtversenyben ért célba.  

Milák Kristóf 48.26-os olimpiai szintes idővel a második helyen végzett a 100 méter gyors középdöntőjében, így készülhet a pénteki döntőre. 

A szám másik magyar versenyzője, a februárban, Dohában világbajnoki bronzérmes Németh Nándor – aki első magyarként állt világbajnokságon dobogón 100 méter gyorson és akinek már korábban megvolt a szitje – még ennél is jobb eredménnyel, 48.05 másodperccel végzett a második előfutamban, így két magyar úszó lesz a döntőben. 

A folytatásban a nőknél 800 méter gyorson Késely Anna parádés úszással aranyérmet szerzett, a 4x100 méter vegyes váltó döntőjében pedig harmadik helyen végzett a magyar csapat. 

(MTI)

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!