Skócia
ÉLŐ
Svájc

Magyar diadal a vizes Európa-bajnokság nyíltvízi váltóversenyében

2024. június 15. 18:35

A Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar csapat aranyérmet nyert szombaton a nyíltvízi úszók váltóversenyében a belgrádi vizes Európa-bajnokságon.

2024. június 15. 18:35

Fotó: MTI/Derencsényi István

Első alkalommal diadalmaskodott a magyar csapat ebben a versenyszámban, így a válogatott négy értékes dobogós helyezéssel zárta a szakág küzdelmeit: korábban Betlehem Dávid 5 kilométeren arany-, 10 kilométeren bronzérmet nyert, míg Fábián Bettina 5 kilométeren lett harmadik.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, rajtuk kívül Rasovszky az olimpiai táv aktuális világbajnoka, így a magyarok a szám favoritjaként ugrottak vízbe. Gellért Gábor szövetségi kapitány szokás szerint a két lány, két fiú összeállítást választotta, és a korábbi világversenyekkel ellentétben ezúttal nem kellett izgulnia, a harmadikként úszó Betlehem ugyanis tönkreverte a mezőnyt, és majd 20 másodperces előnnyel váltott Rasovszkyval, akinek nagyjából csak annyi volt a feladata, hogy ne tévedjen el és behúzza a diadalt. Az olimpiai ezüstérmes természetesen magabiztosan hozta ezt, megszerezve ezzel a sporttörténeti sikert.

Ezt is ajánljuk a témában

Európa-bajnokság 2024, Belgrád, Szerbia
nyíltvízi úszás, csapatverseny, 4x1500 m, Európa-bajnok:
1. Magyarország 1:06:07.7 óra
2. Olaszország 1:06:28.6
3. Franciaország 1:06:51.7

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
westend
2024. június 15. 20:53
Nagy gratuláció az egész csapatnak, Betlehem topformát mutatott egész héten. Tartsa meg Párizsra is. A lányok is egyre jobbak. Hajrá magyarok!
cutcopy
2024. június 15. 19:08
Gratula, azért ez a nap se teljen el magyar siker nélkül..
Novicsok-5
2024. június 15. 18:56
Sajnos rájuk nem irányul akkora figyelem, mint a labdarúgóinkra. Fantasztikus teljesítmény. Egyéni és csapat aranyérmek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!