Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Halász Bence bejelentkezett egy olimpiai éremre!

2024. június 10. 10:57

Világbajnoki bronzérmes kalapácsvetőnk remekül versenyzett a párizsi játékok főpróbájának számító római Európa-bajnokságon.

2024. június 10. 10:57

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Halász Bence nagyszerű versenyzéssel, messze túlszárnyalva idei legjobbját ezüstérmet nyert kalapácsvetésben vasárnap a római szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon, amelyen az utolsó sorozatban dobta őt le az élről a címvédő Wojciech Nowicki. Meglehetősen drámaian alakult a szombathelyi olimpikon döntője. Az első kör után a lengyelek olimpiai bajnoka, a címvédő Nowicki vezetett 78,61-gyel, Halász pedig csak a hetedik helyen állt. Aztán összekapta magát, és az elsőnél lényegesen összeszedettebb kísérlettel – idei legjobbját megjavítva – 77,99 méterig jutott, ezzel előrébb lépett. De a riválisok is javultak, Bence harmadikra már 78,55-re javított, majd aztán a negyedik körben egy egészen parádés dobással rukkolt ki: a kezéből 80,49 méterig repült a kalapács, amivel átvette a vezetést. Az ötödik körben ukrán Mihajlo Kohan 80,18-ra javított és megelőzte Nowickit, a magyar atléta pedig a hálóba vágta a kalapácsot. Az utolsó sorozatban Kohan javított, Nowicki viszont ismét bizonyította klasszisát, 80,95 méteres dobással az élre került és végül megnyerte a versenyt, mivel Halász Bence nem javított.

Senkinek sem esik jól az utolsó pillanatokban veszíteni az aranyérmet, ugyanakkor Halász láthatóan megbékélt a sorssal, elégedett és boldog volt, mosollyal az arcán ünnepelte ezüstérmét, ami a magyar küldöttség első érme is volt egyben a római Eb-n.

„Belülről nekem is izgalmasabb volt, mint egy szappanopera. 

A barátaimmal szoktunk azzal viccelni, hogy a kettesnél van jobb jegy, de szebb nincs. Rendkívül örülök az elért eredménynek, méternek. Utólag elmondhatom: az volt a cél, hogy 79-80 méter közé bedobjam a kalapácsot. Azt számoltuk, hogy még két hónap van az olimpiáig, és az itt elért eredményre még két métert rá lehet rakni. Azt nem állítom, teljesen meglepett ez az eredmény, mert az edzésteljesítményem után számított rá, hogy sikerülhet” – árulta el az M4 Sportnak Halász.

Az első két sorozatot követően nem volt egyszerű számára a versenyzés, mert fennállt a veszélye, hogy kiesik. De aztán összekapta magát, és éremmel ünnepelhetett a dobogón.

Vert helyzetből sikerült magam összeszedni. Ez az, ami életem hátralevő részére hatalmas önbizalmat adhat. 

Nem szeretném magamat dicsérni egyáltalán, de talán nem sokan tudnák megcsinálni. Miután átvettem a vezetést, kissé megnyugodtam. Számomra ez egy nagyon gyönyörű ezüstérem. Remélem, egyszer az én időm is eljön majd” – utalt az aranyéremre Bence, s talán ez pont Párizsban, a nyári olimpián fog összejönni neki. Mi mindenesetre nagyon szurkolunk neki, hogy végre sikerüljön.

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:01
🍓 ️ ­É­­r­­t­­é­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­­e­x­­i­­­ ­­p­­­u­­­n­­c­­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
rugbista
2024. június 10. 14:54
Remek versenyző! Gratulálok!
Interista
2024. június 10. 12:56
Gratulálok! Csak így tovább. Az olimpián érem lesz ilyen dobással. Pláne ha még javul is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!