„Elfáradt, elege van!” – Szoboszlai kemény kritikákat kapott Angliából

2024. június 20. 18:40

A BBC kommentátorai nem kímélték a magyar válogatott csapatkapitányát.

2024. június 20. 18:40
SZOBOSZLAI Dominik
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Ismert: Magyarország az Eb előtt Európa-rekorder volt, hiszen nem kevesebb, mint 14 mérkőzést vívott meg veretlenül. Ezt a nem mindennapi sorozatot az Írország elleni barátságos mérkőzés zárta le: válogatottunk Dublinban egy 92. percben kapott góllal kapott ki 2-1-re.

Sajnos az Európa-bajnokságon tovább folytatódott a vesszőfutás: a Svájc elleni mérkőzés első félidős teljesítményére a mai napig nincs észszerű magyarázat, ám utána hiába játszottunk jobban, a helvétek elleni vereség után Németország ellen sem szereztünk pontot.

A két vereségben sok körülmény közrejátszott (játékvezetői tévedések, balszerencse), de az egyik leglényegesebb: 

nemzeti csapatunk vezére, Szoboszlai Dominik teljesítménye alaposan elmaradt a várttól.

Erre felfigyeltek már Angliában is, mindenesetre a BBC kommentátorai szerint „Szoboszlain látszik, hogy elfáradt, az Eb után mindenképpen szüksége lenne egy kis feltöltődésre”.

SZOBOSZLAI Dominik; RIEDER, Fabian
Szoboszlai Dominik lendületes játékára nagy szükség lenne... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Liverpool honlapja felidézi, hogy Dominik első éve is kissé felemásra sikeredett a Vörösöknél: a szezon első felében remekelt, három gól mellett öt gólpasszt is adott, ám a bajnokság utolsó harmadára kissé visszaesett, ki is szorult a kezdőből, igaz, ebben a decemberben összeszedett, makacs combizomsérülése is közrejátszott.  

A BBC kommentátorai, Guy Mowbray és Martin Keown szerint „azért is csalódás Magyarország eddigi szereplése, hiszen az előzmények alapján Marco Rossi együttese az Eb sötét lovának számított, sokan a titkos esélyesek között emlegették”.

A riporterek egyértelműen a Németország elleni találkozón vették észre leginkább Dominikon a frusztrációt,

Mowbray véleménye szerint korábban nem volt jellemző a középpályásra, hogy dühében messzire elbikázza a labdát 

(emiatt jogosan kapott sárga lapot Makkelie játékvezetőtől, megjegyzendő: a síposnak ez volt az egyetlen, minket sújtó, jogos ítélete...)

Martin Keown minderre így reagált: „Dominik láthatóan elfáradt. 

Előbb-utóbb egy alapos pihenésre lesz szüksége, különösen a hosszú és fárasztó Premier League-szezon után. Éppen ezért azt mondom: ne csak az Európa-bajnokságon látott teljesítménye alapján ítéljük meg őt!”

 

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NorthernOutlaw
2024. június 21. 14:16 Szerkesztve
Az a baj, hogy legtöbben beszoptátok a magyar tuning reklámszart. 2 napja elmondta a saját szavaival az igazságot. 1 ember, még nem fog egy középszerű csapatból aduászt csinálni! Lásd Messi!!! 2018-ban még neki sem sikerült, pedig Argentina nem Magyarország. Most mindenki Szoboszlain akarja leverni a frusztrációját. Nem, nem ő a hibás. Egy középszerű csapat vagyunk, akitől egyenlőre elpártolt a szerencse. Ennyi. Ettől függetlenül Hajrá Magyarország!
Karbantartó9
2024. június 21. 06:39
Fejébe szállt a dicsőség, már le se szarja az itthoni dolgokat, a nagy lóvéra koncentrál, meg a szponzori szerződésekre. Ez neki most láthatóan nem fontos, nem akar tovább sérülni, mert akkor ugrik az őszi lóvé-szüret.
Conduct
2024. június 21. 05:16
Takagi!Általánosod.Így írjuk helyesen.Te meddig jutottál isiben?
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. június 21. 01:49
Kipukkadt a lufi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!