Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália

Debütáltak a gendersemleges WC-k az Eb-stadionokban

2024. június 18. 19:30

A nemi identitást és kifejezésmódot olyan spektrumként fogadjuk el, amely nem korlátozódik a bináris fogalomra – állítják a szervezők.

2024. június 18. 19:30
null

Nyitókép: Képernyőkép/inews.co.uk

Stuttgartban vasárnap a Dánia-Szlovénia mérkőzéssel indult az Eb, a folytatásban azonban a magyar válogatott hátralévő két csoportmérkőzésének – Németország-Magyarország, Magyarország-Skócia – fog otthont adni az MHPArena. Az Index stábja terepbejárást tartott a stadionban, amiből megtudhattuk, milyenek az Eb-történelem során először alkalmazott gendersemleges mosdók. 

Az európai szövetség (UEFA) Eb-helyszíneket bemutató tájékoztatása szerint a stuttgarti stadionban nemenkénti bontásra negyven-negyven mosdó van, plusz további kettő, amely gendersemleges.

Mint ahogy arra számítani lehetett, a gendersemleges mosdók egyfajta kiegészítései a női mosdóknak, legalább is ahogy a kinézetek és öltözetek alapján megállapították a lap újságírói. Leginkább lányok, nők használták a semleges neműeknek fenntartott wc-ket. 

Érdekes kezdeményezés, azt, hogy mennyire működik, majd a rendezők fogják megmondani. Az van, hogy van, és azt hiszem ez most a lényeg”

– állapították meg.

Ezzel a 2024-es Eb lett az első nagy torna, ahol valamennyi stadionban megtalálhatóak a gendersemleges mosdók, mivel a szervezők „a nemi identitást és kifejezésmódot olyan spektrumként fogadják el, amely nem korlátozódik a bináris fogalomra”.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AGSTN75
2024. június 19. 11:51
Azért ez felháborító, mi az hogy egy semleges budi? És a többi 72 gender hol hugyozzon???
hátakkor
2024. június 19. 08:28
Bibe, porzó. Bináris!
survivor
2024. június 19. 06:33
A wc csészének mindegy...
survivor
2024. június 19. 06:32
Ha szarni kell, nem ismerek se Istent, se GENDERT...💩
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!