Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Ancelotti arról beszélt, hogy a Real Madrid bojkottálja a FIFA-klubvilágbajnokságot

2024. június 10. 18:19

Az olasz edző érdekes nyilatkozatott tett a Bajnokok Ligája-győztes csapatával kapcsolatban.

2024. június 10. 18:19
Szabó Levente

Nyitókép: MI News / AFP

Érdekes nyilatkozatot tett Carlo Ancelotti a 2025-ös FIFA-klubvilágbajnoksággal kapcsolatban. Bejelentette ugyanis, hogy a Real Madrid nem fog részt venni a tornán. 

„Csak egyetlen Real Madrid meccs 20 millió eurót ér, a FIFA ennyit akar adni az egész tornára...” – mondta a 65 éves, edzőként ötszörös BL-győztes szakember. 

Visszautasítjuk a meghívást, más klubok is ugyanezt fogják tenni”

tette hozzá Ancelotti az olasz Il Giornale-nak adott interjújában. 

 

A Real Madrid azonban nem sokkal Ancelotti nyilatkozata után hivatalos közleményben cáfolta a kijelentést, miszerint a Királyi Gárda nem fog részt venni a klub-vb-n. 

„A tervek szerint elindulunk a hivatalos tornán, amellyel büszkén és a legnagyobb lelkesedéssel nézünk szembe, hogy a rajongóink millióit a világ minden táján egy új trófeával, újra álomra késztessük” – olvasható a Real Madrid hivatalos közleményében. Ancelotti a korábbi interjújáról azt mondta a klub médiájának, hogy „az Il Giornale-nak adott interjúmban a FIFA-klubvilágbajnokságról mondott szavaimat nem úgy értelmezték, ahogyan szerettem volna.”

A 2025-ös FIFA-klubvilágbajnokság június 15-étől egészen július 13-áig tart majd, a torna az Egyesült Államokban kerül megrendezésre, és 32 csapat vesz részt rajta. Ha a Real Madrid elindul a klub-vb-n, az azt jelenti, hogy a következő szezonban egy ötödik versenysorozatban is érdekeltek lesznek a La Liga, a Copa del Rey, a Szuperkupa és a Bajnokok Ligája mellett. 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blazeusz
2024. június 10. 19:06
De azért van az a pénz...
Héja
2024. június 10. 18:55
Tipikus meléduma...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!