Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Áll a bál az angoloknál a City-sztár kihagyása miatt

2024. június 07. 20:52

A szövetségi kapitány, Gareth Southgate kommentálta Jack Grealish mellőzését az Európa-bajnoki keretből.

2024. június 07. 20:52

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

 

A jövő héten pénteken elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság Münchenben. A pénteki első meccsen a házigazda Németország játszik Skóciával, majd másnap a magyar válogatott is bemutatkozik a tornán Svájc ellen. Angliában azonban most áll a bál a kerethirdetés után. Sok szurkolót sokkolt Gareth Southgate szövetségi kapitány, aki több nagy sztárt is kihagyott az angolok 26 fős Európa-bajnoki keretéből. A legnagyobb hiányzó egyértelműen a Manchester City 100 millió fontos játékosa, a 28 éves Jack Grealish, akit a formája miatt hagy otthon a mester. Jack Grealish egy évvel ezelőtt még triplázott a Manchester Cityvel, de most az angol keretbe sem fért be Southgate szerint. Rajta kívül nem utazhat még a tornára James Maddison, Curtis Jones, Jarell Quansah, James Trafford, Harry Maguire és Jarrad Branthwaite sem. A Telegraph szerint a válogatott rutinosabb játékosai is lobbiztak Grealish mellett, de ez sem hatotta meg a kapitányt – írja az Origo.

Southgate persze megindokolta a döntését, de a szurkolók ezután sem értenek vele egyet.

„Vannak játékosok, akik kiemelkedően jól fociztak ebben a szezonban, de voltak, akiknek nehezebben alakult az év. 

A támadók között sok választásunk volt, James Maddison és Jack különleges játékosok, de kemény döntést kellett hoznom. 

Kiállunk a döntés mellett, de felismertük, hogy ezúttal más úton kell járnunk. Szomorú, hogy ezt a hírt kellett közölni velük” – mondta Southgate.

Grealish ott volt az angol válogatottal a legutóbbi Európa-bajnokságon, ahol a döntői jutott a csapat és a világbajnokságon Katarban is, eddig 36-szor volt válogatott. A manchesteri labdarúgó meglepődött és mérges volt a hírek szerint a mellőzése miatt, az idősebb játékosok közül is volt, aki kérdőre vonta a kapitányt, aki szerinte nem magyarázta el pontosan, miért is nem viszi magával a csapat egyik legnagyobb sztárját. Sokan úgy látják, helye lenne Jack Grealish-nek a keretben, aki akár csereként is sokat tudna segíteni az Eb-n.

Abban a kommentelők és a szakértők is egyetértenek, hogy egyértelműen Southgate felelőssége lesz, ha nem sikerül komoly eredményt elérni Németországban 

és abban az esetben ez lesz az utolsó nagy tornája szövetségi kapitányként az angol szakembernek, akinek a válogatási elveit eddig is sokan kritizálták.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:03
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­k­­­e­l­d­­ ­­a­­ ­s­­z­­e­­­x­­i­ ­p­­u­n­­­c­­i­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Ben Jeremiah
2024. június 08. 07:59
Se nem néger, se nem buzi. Eleve hátrányból indul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!