A horvátok senkinek sem jó döntetlent játszottak az albánok ellen

2024. június 19. 18:37

A ki-ki meccs eredménye mindkét csapatot nehéz helyzetbe hozta.

2024. június 19. 18:37
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group B Croatia v Albania

Nyitókép: Ronny Hartmann / AFP

Nagyon fontos meccset vívott egymással a labdarúgó Eb B csoportjában a csoportkör 2. fordulójában a horvát és az albán válogatott. A mérkőzést a nagy önbizoalommal futballozó albánok kezdték jobban, és gólt is szereztek Qazim Laci révén, akinek a korábban a Kisvárda együttesében játszó Jasir Asani adott egy gyönyörű asszitsztot. 
Az első játékrészben a horvát csapat nem tudott egyenlíteni, ám 

a 74. percben Budimir passzát követőnen Andrej Kramaric csinált egy cselt a tizenhatoson belül, majd védhetetlenül a hálóba lőtt (1-1). 

Két perccel ezután megint Budimir villant meg, remek beadásából a csereként beállt Sucic lőtt kapura, a labda előbb a csapatkapitány Berat Djimsiti, majd onnan a három perccel korábban beállt Klaus Gjasula lábára pattant, végül a kapuba pattant. Öngóllal fordítottak a horvátok (2-1). De hiába örültek, az ellenfél erre is válaszolt – a 95. percben Gjasula egyenlített (2-2). 

A döntetlen egyik csapatnak sem túl jó eredmény, hiszen mindketten vereséggel kezdték az Eb-t; a horvátok 3-0-ra kaptak ki a spanyoloktól, míg az albánok – akik Eb-csúcsot jelentő 23 másodperc után már vezettek az olaszokkal szemben – 2-1-re maradtak alul, így a továbbjutás szempontjából döntő jelentőséggel bírt a mostani ütközet. 

A végeredmény: Horvátország – Albánia 2-2. A következő fordulóban mindkét együttesnek győzelemre lenne szüksége ahhoz, hogy továbbjusson. 

(MTI/Mandiner)

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
belabarva
2024. június 19. 20:09
Sajnos mi nehezebb helyzetben vagyunk a 0 pontunkkal, lenne legalább 1 nekünk is.
szintetikus
2024. június 19. 19:48
Szoposzlai -1 ember. Minek szopkodja a sajtó? 😄
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!