Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Véget ért a találgatások időszaka: kiderült, ki a Bayern München új vezetőedzője

2024. május 29. 18:54

A 38 éves szakembernek ez lesz a harmadik vezetőedzői megbízatása, ugyanis az angol csapat előtt az RSC Anderlecht trénere is volt.

2024. május 29. 18:54

A nyitókép illusztráció. Fotó: SVEN HOPPE / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

A belga Vincent Kompanyt nevezték ki a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

Kompany azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a Burnley az elmúlt két idényben kifejezetten attraktív futballt játszott az irányításával, igaz a feljutását követően idén kiesett a Premier League-ből.

A 38 éves szakembernek ez lesz a harmadik vezetőedzői megbízatása, ugyanis az angol csapat előtt az RSC Anderlecht trénere is volt.

„Nagy megtiszteltetés ennek a klubnak dolgozni, mert a Bayern egy intézmény a nemzetközi futballban. Edzőként azt szeretem, ha a csapatomnál van a labda és kreatív futballt játszik, ugyanakkor agresszívnek és bátornak is kell lennie” – mondta Kompany, aki alig várja, hogy lerakja az alapokat, mert szerint ha az alap rendben van, akkor a sikerek is jönni fognak.

Kompany, aki három évre írt alá, Thomas Tuchelt váltja, vele 11 bajnoki címet követően csupán harmadik helyen zárta a bajnokságot a bajor sztárklub, melynek másodedzője Lőw Zsolt volt. A Bayern legutóbb 2011-ben volt bronzérmes a Bundesligában.

A Bayern február végén jelentette be, hogy a német szakember nem marad a csapatnál.

A hónapok óta tartó edzőkeresés során Julian Nagelsmann német és Ralf Rangnick osztrák szövetségi kapitánnyal sem sikerült megállapodnia, mindkettő a nyári Európa-bajnokság után is marad a jelenlegi nemzeti együttesénél.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2024. május 29. 19:30
Egy néger? HAHAHA
Novicsok-5
2024. május 29. 19:05
Most estek ki a csapatával a Premier League-ből a Championship-be. Jövőre is szopni fog a Bayern.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!