Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Toni Kroos után egy másik világbajnok is búcsúzik

2024. május 24. 22:41

A francia válogatott labdarúgó is a nyári németországi Európa-bajnokságon lép pályára utoljára.

2024. május 24. 22:41

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek
 

A napokban derült ki, hogy az olasz AC Milantól három év után távozó Olivier Giroud a Los Angeles FC-be igazoló. A francia futballista egy interjúban azt is elmondta, hogy a németországi Európa-bajnokság után visszavonul a válogatottságtól, akár csak a Real Madrid klasszisa, a német Toni Kroos. A kontinenstornán tehát még láthatjuk a 37 éves csatárt, aki 2011-ben az Egyesült Államok elleni felkészülési mérkőzésen debütált a válogatottban, azóta összesen 131-szer szerepelt hazája nemzeti csapatában. Ezeken a találkozókon 57 gólt szerzett, amivel rekorder. 

„Hogy őszinte legyek, ez lesz az utolsó tornám a franciákkal. Nyilvánvalóan nagyon fog hiányozni. Helyet kell adnunk a fiataloknak. Arra is figyelni kell, hogy ne legyen túl sok a terhelés. Meg kell találni a megfelelő egyensúlyt. Mindig is azt mondtam, hogy akkor hagyom abba, amikor a testem megkér rá. Azt hiszem, még két jó évem van hátra. De ami a francia csapatot illeti, úgy gondolom, ez lesz a vége” – idézte Giroud-t a L’Equipe nyomán a Nemzeti Sport.

A franciák legutóbb 2000-ben nyertek Európa-bajnokságot, 2021-ben meglepetésre Svájc ellen búcsúztak a legjobb tizenhat között. Akkor a magyar válogatottal is megmérkőztek, a Puskás Arénában 1–1-es döntetlent játszottunk velük. A mostani Eb-n a csoportkörben Ausztriával kezdenek, majd Hollandia és Lengyelország következik. A kontinensviadal kapcsán Giroud elmondta, nincsenek elvárásai.

„Tényleg az a vágy hajt, hogy ezzel a generációval minél messzebbre jussak. 

Ha nyerünk, akkor elmondhatom, hogy a Premier League-et leszámítva, mindent megnyertem. 

Sokat hallottam a hatvan gólos válogatott határról, de én nem hajszolom ezt” – mondta Giroud.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:06
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­é­­­k­­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­z­e­x­i­ ­­p­­­u­­n­c­­­i­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
PMike
2024. május 25. 13:27
Elég finnyás, kötekedő vagyok, pláne a csatárokkal, Szoboszlaival is. Mindig találok valami hibát, na ezt is jól el... De valamiért kedvelem ezt a Giroud fazont! (az a "skorpiós" gólja) Így, a pályafutása végén, őszintén, csak a legjobbakat tudom kívánni neki!! (igaz, Griezmann is nagy fazon)
Roadkill
2024. május 25. 00:33
helyet kell adni a feltörekvő négereknek, hallatlan, hogy egy fehér befér a francia csapatba, giroud, griezmann kifelé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!