Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Pokolra jutott a Pécs, mi történt a Mecsekalján?

2024. május 27. 11:34

Három éve még a 4., tavaly a 7. volt a PMFC a labdarúgó NB II-ben, az idén viszont kiesett.

2024. május 27. 11:34

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Nagy múlt, sötét jövő – nagyjából így lehetne jellemezni a Pécsi MFC jelenlegi helyzetét. A klub rengeteg zseniális futballistát és szakembert adott a magyar sportnak, ám a mostanság ettől nagyon messze van. A csapat vasárnap a szezonzáró bajnokin csak 1–1-es döntetlent játszott a Szeged-Csanád Grosics Akadémiával az NB II utolsó fordulójában, és ezzel búcsúzott a másodosztálytól. A találkozó után Mátyus János, a pécsi együttes edzője nyilatkozott az M4 Sportnak és magára vállalta a felelősséget.

„Az elmúlt hetekben a megszokottnál talán többet beszéltem a sajtó képviselőihez, de ennek megvolt az oka: az utolsó pillanatokig próbáltam tartani a lelket mindenkiben. Ez most nem lesz hosszú beszéd. Nem értük el a célunkat, ezért óriási a csalódottságom. Ezer meg egy okot és kifogást sorolhatnék, de nem teszem, mert nem kenyerem. Attól a perctől, amikor vállaltam a vezetőedzői posztot, én lettem a felelős a szakmai munkáért, és mivel nem sikerült kivívnunk a bennmaradást, ezért az első számú felelős én vagyok. 

Rengeteg kifogásom lenne, de inkább maradjunk annyiban, hogy borzasztóan sajnálom” 

– mondta a vezetőedző. Korrekt, sportszerű nyilatkozat volt, de azért mégsem volna jogos a kiesést Mátyus nyakába varrni. Mivel egy év alatt ő már a negyedik edzője volt a Pécsnek, amely elképesztő statisztika. A gondok tehát nem nála kezdődtek, csak épp nála csúcsosodtak ki. 

Borzasztóan gyengén futballozott a Pécs ebben szezonban. Az egész mezőnyben messze a baranyaiak rúgták a legkevesebb gólt, szám szerint 20-at, s a gólkülönbségük -19 volt.

 Amikor február közepén Mátyus Jánost odahívták, azért tették, mert a szakember korábban már sikeresen tartott bent a kiesés ellen küzdő csapatokat. Ez a tűzoltás azonban nem járt sikerrel, a 12 meccsen szerzett 10 pont nem volt elég a bennmaradáshoz.

Három éve még a 4., tavaly a 7. volt a PMFC a NB II-ben, az idén viszont kiesett. Legalábbis papíron, mert abban még reménykedhetnek a szurkolók és a klubnál, hogy az anyagi gondokkal küzdő Haladás kizárása miatt az NB III-ból felkért csapat nem vállalja a másodosztályt, így a pécsiek mégis maradhatnak a Merkantil Bank Ligában.

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2024. május 27. 19:59
a mátyussal...mi ebben a meglepő?
hoci74
2024. május 27. 14:36
Ha szarul megy a kuplejár,nem a bútort kell lecserélni...a jólfésült tetkós hímringyókat. Kevesebb zselé meg tinta a bőrben, több edzés,hit, és akarat. Akarat! Ha több pénzért jobban játszana, kirúgni. Ha nem tud több pénzért sem jobban játszani, kirúgni. Zsúrpubi az összes. Paks-Kecskemét-Nyiregyháza.....NBI Pécsen anno itt játszott a Manchester United is.... Dárdai remélem idejön, azt rendet tesz.
yazoo.tributary
2024. május 27. 12:59
Pécsiként ezt megélni borzasztó, de azt vallom kell egy ilyen szintű "égés" ahhoz hogy tényleg mindenki észrevegye: itt építkezni, dolgozni kell, és áldozatokat hozni. Ha megnézzük az elmúlt évek "vezetőségét", nem volt kérdés, hogy ez a kiesés bekövetkezik. Inkompetens edzőket hoztak, az egyetlen értékelhetőt, Vass Lacit meg elüldözték. A játékosok... nem bántásból, de ezek a srácok nem profik, és nem jó focisták. Itt is a vezetőség hibázott, hisz alapembereket engedtek el, és hoztak helyettük olcsón, vagy ingyen szerződtethető padozókat. A klubot tulajdonló cég non-profit társaság, tehát csak a létrejövő hasznot forgatja, befektetés, ráköltés, és minden plusz nélkül - így a modern fociban nem lehetséges klubot felvirágoztatni. A tulajdonos kijelentette: nekik nem cél a feljutás, egy stabil másodosztállyal megelégedik. Szóval most a pokolba kerültünk (kb mint a város), az ország mostohagyereke vagyunk, kíváncsi vagyok a jövőre...
rizotto
2024. május 27. 12:43
Akárcsak a város vezetése az elmúlt 5 év során.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!