Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Nem csitulnak az indulatok az állkapocscsonttöréssel járó szegedi baleset után, megszólalt a veszprémi „bűnös”

2024. május 26. 13:19

A férfi kézilabda bajnoki döntő első mérkőzésén történt sérülés után Ligetvári Patrik elmondta, sajnálja az esetet, de szerinte ez benne van a sportban.

2024. május 26. 13:19
BOMBAC, Dean

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Mint arról beszámoltunk, a Telekom-Veszprém 35–28-ra megnyerte a bajnoki döntő első mérkőzését, ám ami az OTP Bank-Pick Szeged számára még az eredménynél is fontosabb: megtorlatlan maradt Ligetvári Patrik szabálytalansága, amely következtében a csongrádiak irányítója, Dean Bombac súlyos fejsérülést szenvedett. (Az eset ITT tekinthető meg!)

Ezt is ajánljuk a témában

Az első pillanatok rendkívül ijesztők voltak, miután a szlovén válogatott játékos a földön maradt, de mostanra már jobban van, ettől függetlenül a szegediek hivatalos eljárást kezdeményeznek nem csak a vétséget elkövető játékos, hanem a játékvezetőkkel szemben is!

Mint azt az OTP Bank-Pick Szeged csapatorvosa, Szabó István a klub honlapján elmondta: „Deki a körülményekhez képest jól van, a meccs után hazatérhetett Szegedre. A sérülést követően MRI-vizsgálaton vett részt, amely állkapocstörést állapított meg nála. Hétfőn újabb vizsgálat vár rá.

Mivel volt egy eszméletvesztése, így agyrázkódást is szenvedett, pihennie kell, nem játszhat a szegedi második meccsen. Az egyik fülére kevésbé hall,

de erről a hétfői vizsgálat adhat majd pontos diagnózist, hogy mi lehet a probléma” – jelentette a szakember.

A szegediek számára elfogadhatatlan, hogy egy rendkívül súlyos sérülés megtorlatlan maradt, sőt, a játékvezetők a videózás után kifelé ítéltek szabaddobást, így a szegedi klub hivatalos panasszal élt a Magyar Kézilabda Szövetség felé.

„Borzasztó érzés!”

Az eset másik főszereplője, a Telekom-Veszprém válogatott átlövője, Ligetvári Patrik a közösségi oldalán kívánt mihamarabbi jobbulást a szegedi ellenfélnek.

„A tegnap esti mérkőzésünkön Dean Bombac egy ütközésünket követően súlyos sérülést szenvedett. A pályafutásom során mindig törekedtem a tiszta játékra és arra, hogy sportszerűen viselkedjek a pályán és azon kívül is.

Egy szerencsétlen ütközés következtében történt ez az eset, amit nagyon sajnálok! Ez benne van a sportban sajnos, de borzasztó érzés, amikor résztvevője is az ember.

Jobbulást és gyors felépülést kívánok neked Dean!” – írta közösségi oldalán Ligetvári Patrik.

Amatőr hiszti, amely méltatlan a klubhoz

A szurkolók közben forronganak, a szegediek közösségi felületein ütköztetik érveiket a pályán látott eset kapcsán. A legtöbben védelmükbe veszik a védekező játékost és a kifogásolják a szegediek eljárását, amelyet amatőr hisztinek tituláltak.

„Ez a közlemény az eljárással teljesen felesleges és túlzó, csak olaj a tűzre a két egyébként sem egymás kezéből álló tábornak. Alibi szaga van, amolyan nem tudunk mibe kapaszkodni a borzalmas szezon miatt, hát feljelentünk egy játékost, akitől messze van az alattomosság” – írja valaki, míg más hozzáteszi:

Jobbulást neki, de ez a feljelentgetés egyszerűen nem méltó a klubhoz.

Ehhez hasonló ütközés rengetegszer előfordul meccseken, sajnos itt a körülmények ezt hozták össze” – erősített rá egy másik szurkoló.

A fanatikusok között is van, aki szerint komoly felelősségük van a játékvezetőknek a kialakult helyzetben.

„A két játékvezetőt marasztalnám el, az eszméletlen játékoshoz nem hívták be az egészségügyi munkatársakat. A videó elemzése utána kellett volna, hogy következzen” – írta egyikük.

Ligetvári Patrik, a Telekom-Veszprém és Imanol Garciandia, az OTP Bank-Pick Szeged játékosa a férfi kézilabda NB I döntőjének első mérkőzésén
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

Összesen 335 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:01
🍓 ️ ­É­r­­t­­­é­k­­­e­l­d­ ­­­a­ ­­­s­z­­­e­x­i­­ ­­p­­­u­­n­­c­­­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
rugbista
2024. május 27. 08:11
Ligetvári teljesen szabályos volt. A bírók jól ítéltek.
Apa1964
2024. május 27. 03:14
15 évet kézilabdáztam. Mindíg kemény, néha kifejezetten verekedős meccseket játszottunk. Ebben a sportban is vannak írott és íratlan szabályok. Ebben az esetben Patrik túlzásba esett a nála jóval gyengébb fizikumú ellenfelével kapcsolatban. Persze ez nem kosárlabda......de azért nem gyilkoljuk meg a nálunk sokkal gyengébbet! Sokféle képen lehet nézni a visszajátszást, de egy biztos, ez az eset túlzottan kemény....felesleges és SZÁNDÉKOS volt. Egy a lényeg : NEM VOLT SPORTSZERŰ! Az ellenfél nem ellenség, nem öljük meg!!
Poldi bácsi
2024. május 26. 19:48
Ligetvári folyamatosan mozog, semmilyen védő pizíciót nem vett fel. Szándékosan vállal arcon baszta szerencsétlen hülyét. Sunyi geci! Leszarom egyébként mindkét nagyképű cserépedény gárdát! A magyar kézilabda sírásója mindkét csapat. Tele nagyképű túlfizetett szarjancsikkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!