Nego: Mi hiányzott nekem az elmúlt évben Magyarországból? Minden!

2024. május 27. 18:53

„A család Franciaországban maradt, komolyan mondom, irigykedtek rám, hogy most ide jöhetek” – mondta a Nemzeti Sportnak a válogatott játékos.

2024. május 27. 18:53
Belgrád, 2023. szeptember 7.
Loic Nego, a magyar válogatott játékosa (j) és Marco Rossi csapat szövetségi kapitánya a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ G csoportjában játszott Szerbia - Magyarország mérkõzés után a belgrádi Rajko Mitic Stadionban 2023. szeptember 7-én. A magyar csapat 2-1-re nyert.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar labdarúgó-válogatott az MLSZ telki edzőközpontjában megkezdte a felkészülést a nyári németországi Eb-re. ez alkalomból a szövetség Marco Rossi szövetségi kapitány valamint a Nego Loic részvételével meg is tartotta a nemzeti együttes sajtótájékoztatóját, amelyen a francia származású labdarúgó is beszélt arról, hogy érzi magát, és milyen válogatott mezét viselni.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy kijutottunk az Eb-re. A magyar válogatott nemcsak Európában, hanem világszerte egyre nagyobb elismertségnek örvend, ezt a mezt viselni pedig fantasztikus érzés, amit nem igazán tudok leírni szavakkal” 

– fogalmazott a tavaly nyáron a Fehérvár FC-től a francia élvonalban feljutott Le Havre csapatához szerződött labdarúgó. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nego a sajtótájékoztatót követően a Nemzeti Sportnak adott rövid interjút, amelyben arról is beszélt, milyen volt a frnacie klubban töltött idény, és milyen volt az Eb-re készülve visszatérni Magyarországra. Mint mondta, a francia fizikailag talán kissé megerőltetőbb bajnokság, de nem érzi úgy, hogy jobban elfáradt mint az NB I-ben. Felidézte, hogy a közelmúltban a PSG ellen is helytálltak, és a párizsi egyesület ellen neki is jól ment a játék. 

Elmondta azt is, hogy mint mindenki a keretben, izgatottsággal tölti el az Eb-részvétel. 

 „Egyelőre azonban inkább büszkeséget érzek. Ráérünk izgulni majd közvetlenül a mérkőzések előtt. Talán az ellenfelek is egyre inkább tisztelnek bennünket, az elmúlt években többször bizonyítottuk, komoly riválisok ellen is helytállunk. Ez azért jó érzés. Jó így az Eb-re utazni.” – fogalmazott. 

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt idényben mi hiányzott leginkább Magyarországról, úgy válaszolt, „Minden! De tényleg. A család Franciaországban maradt, komolyan mondom, irigykedtek rám, hogy most ide jöhetek”.

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. május 27. 20:48
Néhány "hazafit/lányt" meg mi küldhetnénk ki Lajosért cserébe Franciaországba! Lenne néhány tippem... Na de a lényeg: hajrá Magyarok!
nemecsekerno_007
2024. május 27. 20:05
Nego Lajos többet ért és tesz a nemzetért és az együttműködésért mint az összes libbsi együttvéve.
Kanmacska
2024. május 27. 19:42
Jó játékos ez a Lajos! Üdvözöljük újból Magyarországon!
billysparks
2024. május 27. 19:42
Hacsak tizedannyi magyarságérzés lenne a szélbalosainkban,mint a Lajosban, Magyarország maga lenne a paradicsom. Inkább legyen az országban egy Nego Lajcsi, mint százezer szélbalos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!