Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Rossi elmondta, mit szeretne elérni a válogatott az Eb-n, és mi a szerepe ebben Szoboszlainak (VIDEÓ)

2024. május 27. 17:54

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint bármelyik riválissal szemben van esélyünk a győzelemre.

2024. május 27. 17:54
Telki, 2024. május 14.
Marco Rossi szövetségi kapitány a nyári németországi Európa-bajnokságra készülõ magyar labdarúgó-válogatott kerethirdetõ sajtótájékoztatóján a telki edzõközpontban 2024. május 14-én.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 „Tisztában vagyunk azzal, hogy nehéz csoportba kerültünk, bár talán nem annyira, mint a legutóbbi Eb-n. De nem ijedünk meg a kihívásoktól, magabiztosak vagyunk, és tudjuk, hogy bármelyik riválissal szemben van esélyünk a győzelemre, ahogyan ki is kaphatunk.” – kezdte az MLSZ Telki edzőköztpontjában rendezett nemzetközi sajtótájékoztatóját Marco Rossi  (a 2021-ben rendezett Európa-bajnokságon a címvédő portugálok, a regnáló világbajnok franciák, és a német válogatott voltak a magyar csapat ellenfelei). 

A 2024-es németországi Eb-re készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, 

„Amit mi meg tudunk tenni, az az, hogy a lehető legjobban felkészülünk, önbizalommal telve vágunk neki a tornának, és reméljük, hogy a szerencse is mellénk áll, ahogyan erre nemcsak a futballban, hanem az élet minden területén szükség van!” 

Az olasz mester szerint  a német válogatott – különösen hazai környezetben – nemcsak a csoportnak, hanem az Eb-nek is az egyik esélyese. Hozzátette, Svájc a nagy tornákon mindig képes arra, hogy továbblépjen a csoportból, a skótok pedig az utóbbi időszakban mutatott játékuk fényében bármikor, bármilyen körülmények között veszélyes ellenfelek lehetnek. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az Eb-ig még két felkészülési meccs vár a Marco Rossi együttesére

A magyar labdarúgó-válogatott hétfőn kezdte meg a felkészülést az MLSZ edzőközpontjában, Telkiben, és a június 14-én kezdődő Európa-bajnokságot megelőzően még két felkészülési meccset játszik. A nemzeti együttes június 4-én Dublinban az ír válogatott, június 8-án pedig Debrecenben Izrael nemzeti csapata ellen lép majd pályára barátságos találkozón. 

Marco Rossi szerint a két mérkőzés azt a célt szolgálja, hogy segítse válogatottunk eredményes felkészülését. „Két különböző stílusban játszó csapatról van szó, de mi mindkét összecsapást nagyon komolyan vesszük, mert ezek fontos részei a felkészülésnek” – mondta a kapitány, hozzátéve, hogy meccsről meccsre gondolkodnak, a válogatott tagjai számára jelenleg a Svájc ellen június 15-én sorra kerülő első csoportmérkőzés „életük legfontosabb összecsapása”. 

Rossi úgy fogalmazott, 

„Tudjuk, hogy a szurkolóink nagyon izgatottak, az elvárásaik pedig eléggé magasak. Büszkék vagyunk arra, hogy kijutottunk az Eb-re, de nemcsak azért utazunk el Németországba, hogy részt vegyünk a tornán, hanem azért is, hogy valami nagyszerű élménnyel ajándékozzuk meg magunkat és a magyar drukkereket!”.

Ezt is ajánljuk a témában

Csak együtt – teljes a magyar válogatott EB-kerete

Marco Rossi szövetségi kapitány kihirdette a nemzeti együttes bő keretét. E 34 labdarúgó közül kerül ki az a 26, aki Magyarországot képviseli nyáron Németországban. Seregszemlénk az Európa-bajnokságra készülve.

Még nem teljes a keret, Lang egészséges, és várhatóan Fiola is felépül az Eb-re

Marco Rossi beszélt a magyar válogatott sérültjeiről, a lábközépcsont-törést szenvedett Lang Ádámról és a vállsérüléssel bajlódó Fiola Attiláról is. A szövetségi kapitány ismertetése szerint mindketten készen állnak az edzésre és a felkészülésre. „Lang Ádám rendben van. Fiola Attilának a válla miatt az ütközésekre kell figyelnie. De ez nem a többiek, hanem az ő problémája…” – fogalmazott. 

A szövetségi kapitány elmondta azt is, hogy a a válogatott keret tagjai közül négyen még nncsenek Telkiben. Az Egyesült Államokban, a Philadelphia Union együttesében játszó Gazdag Dániel, a koreai Ulszan Hyundai együttesében szereplő Ádám Martin, a svájci Servette játékosa, Bolla Bendegúz valamint az Angliában nagy lehetőség előtt álló Callum Styles később érkezik. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szoboszlai Dominikról, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányáról Rossi azt mondta, formájától sok függ az Európa-bajnokságon, és miután nem csak csapatkapitánya, vezére is a nemzeti együttesnek, az ő állapota különösen fontos lesz. „Minden képessége meg van ahhoz, hogy az Eb-n is vezér legyen. A pályán szabadságot kap, de ez nem azt jelenti, hogy fegyelmezetlen lenne. Sőt, nagyon is felelősségteljes. De nálunk egyébként sincsenek sztárok, nincs különbség a futballisták között, mindenki egyenrangú. Bízom a játékosaimban, huszonhatan utazunk el Németországba.”.

A sajtótájékoztatón részt vett a játékosok közül Loic Nego, aki úgy fogalmazott, „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy kijutottunk az Eb-re. A magyar válogatott nemcsak Európában, hanem világszerte egyre nagyobb elismertségnek örvend, ezt a mezt viselni pedig fantasztikus érzés, amit nem igazán tudok leírni szavakkal”. 

A teljes sajtótájékoztatót itt tekinthetik meg:

Ezt is ajánljuk a témában

Gazdag Dániel őszintén válaszolt Marco Rossi kritikájára

A magyar válogatott támadója a Nemzeti Sportnak adott interjút, amelyben beszélt a szövetségi kapitány bírálatáról, a klubrekordot jelentő góljáról, céljairól, és természetesen az Európa-bajnokságról is, amelyen nagyon szeretne ott lenni.

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hernadvolgyi-2
2024. május 27. 20:18
Nyerges Attila küldi. "S bár a lényeget még nem érthetted Amíg nem éltél nehéz éveket Hogy történjen bármi, amíg élünk s meghalunk Mi egy vérből valók vagyunk!"
zsocc44
2024. május 27. 19:32
Biztosan van 14 komment, csak valamiért 4-et mutat az oldal, sexykitty n+1. reinkarnációja még meg sem jelent… Sok sikert a magyar válogatottnak! Reménykedem, hogy megállják a helyüket!
Interista
2024. május 27. 19:18
Rossi az elmúlt 40 év legjobb szövetségi kapitánya Magyarországon. Nyugodtan folytassa munkáját. A fanyalgó anti-magyarok véleménye sehol nem számít. Hajrá Magyarok!
szintetikus
2024. május 27. 18:22
A kopasz digó, akit közpénzen fizetnek. Ha korán kiesel, nem szennyezed vizuálisan ez EB-t. XDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!