Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Marco Rossi kihagyhatatlan játékosa elárulta, milyen állapotban van sérülése után, s majdnem kitörte a bokáját (VIDEÓ)

2024. május 30. 17:53

A lábfejében repedt el egy csont, kérdéses volt, az Európa-bajnoki felkészülésbe bekapcsolódhat-e. Kérdés, milyen osztályzatot kapna testnevelő tanárától a bukfencére. Szoboszlai Dominik nem bírta ki röhögés nélkül...

2024. május 30. 17:53
LANG Ádám; MINCSEV, Martin

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

***

Hétfő óta Telkiben készül a mieink számára június 15-én rajtoló Európa-bajnokságra a magyar labdarúgó-válogatott. A nyitó napon Marco Rossi szövetségi kapitány, ezúttal Nagy Zsolt és Lang Ádám állt az újságírók rendelkezésére. Utóbbival kapcsolatban még hétfőn jelezte a kapitány, hogy készen áll a bevetésre.

Ezt is ajánljuk a témában

A kereken 10 éve válogatott hátvéd, Lang Ádám a harmadik kontinensviadalára készül. Esetében nem is a sorszámon volt a hangsúly az utóbbi időszakban, hanem azon, hogy egyáltalán olyan állapotba tud-e kerülni, hogy számolhasson vele a keretben Marco Rossi. Az Omonia Nicosia 31 éves védője ugyanis március végén kényes sérülést szenvedett: a ciprusi együttes edzésén a labda helyett csapattársa talpát találta el, aminek következtében a lábfejcsontja megrepedt. Április végén már jó hírekkel szolgált, csökkent a fájdalma, de kontaktokról, ütközésekről, belépőkről szó sem lehetett. Szeretett volna még pályára lépni a klub szezon végén, ami nem jött össze. 

Jó állapotban vagyok, mentálisan és fizikálisan is. A lábam is rendbe jött, úgyhogy teljes értékű edzésmunkát végzek már. Szerencsére maximálisan oda tudom tenni magam” 

– idézi az Origó a csütörtökön, Telkiben friss helyzetjelentést adó játékost, aki kis híján kitörte a bokáját az edzésen.

A 67-szeres magyar válogatott Lang Ádámnak a sérülésén kívül is nehéz idénye volt, klubjában mindössze 21 mérkőzésen lépett pályára, egy-egy gólt szerzett és gólpasszt adott. 

„Hektikus idény volt, hullámzó teljesítményt nyújtottunk, de elértük az európai kupaszereplést a harmadik hely megszerzésével. Szerettünk volna a kupában is jobban szerepelni, de a döntőt csúnyán elveszítettük.”

Pafosz elleni pfofon (0-3) és sérülés ide-oda, Marco Rossi bizalma töretlen. Persze nem véletlenül, hiszen Lang Ádám – aki a 2021-es tornán nem kapott játéklehetőséget – kihagyhatatlanná vált a nemzeti csapatból. Nagy Ádámmal együtt a legutóbbi 28 találkozón szerepet kapott, 24-szer végig a pályán volt! Ha pedig tényleg felépült, nyilván nem szeretné, ha éppen az Európa-bajnokságon szakadna meg a szép sorozata...

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2024. május 30. 19:17
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!