Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Lesújtó hír: alászáll a Haladás, vége a szombathelyi profi futballnak

2024. május 24. 16:50

Király Gábor anyagi gondokkal küzdő nevelőegyesülete nem kapott licencet az NB II-be a következő idényre!

2024. május 24. 16:50

Nyitókép: Szombathelyi Haladás/Facebook

 

Hónapok óta lehetett tudni, hogy nagy a baj a Haladásnál, állítólag már a játékosok fizetésére sem futotta a másodosztályú klubnál. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Elsőfokú Licencadó Bizottsága elsőre, majd pénteken másodszorra is elutasította az NB II-es labdarúgócsapat 2024/25-ös klublicencét. Az elsőfokú döntés ellen múlt szombatig lehetett fellebbezni, amit az egyesület meg is tett, ám az MLSZ végül helybenhagyta a korábbi döntését. Sőt, jelen állás szerint a Szombathelyi Haladás a vármegyei I. osztályba nevezhet csak…

A Vaol.hu információi szerint azonban 

van némi esély arra, hogy a zöld-fehérek legalább az NB III.-ban induljanak.

 A Szombathelyi Haladás szerdán tulajdonosi taggyűlést tart.

A lesújtó hír után a Haladás Szurkolói Kör hivatalos közösségi oldalán az alábbi bejegyzés jelent meg:

A Haladás jelenleg 38 ponttal a 13. helyen áll az NB II-ben, s szinte biztosra vehető, hogy a pályán elért eredmények alapján, az utolsó fordulótól függetlenül nem fog kieső helyen végezni. A jelenleg három ponttal mögötte álló Pécsi MFC hiába érné be pontszámban a Halit a zöld-fehér klub veresége esetén, ugyanannyi győzelme lenne, ám a baranyaiaknak jelenleg tízzel rosszabb a gólkülönbségük. Ha a Haladás a pályán elért eredmények alapján kivívja a bennmaradást, akkor fel kell majd tölteni az NB II-es mezőnyt, amely a következő idényben 16 csapatos lesz. Az MLSZ feltöltési szabályzata értelmében először az NB III-as bajnokság legjobb fel nem jutó csapata lesz jogosult nevezést beadni az NB II-re. A Nemzeti Sport információja szerint négy játékos már szerződést is bontott a szombathelyiekkel, akik, 2019-ben búcsúztak az élvonaltól.

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:08
🍓 ️ ­É­r­­t­­­é­k­­­e­l­d­­­ ­­­a­ ­s­­z­e­­­x­­­i­ ­p­­u­­n­­c­­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
Jack Reynor
2024. május 26. 19:36
Gyógyír a Nyugatnak, hogy az ETO viszont feljutott az NB1-be.
contractor-2
2024. május 24. 21:06
Állami profi foci. A WC papírt nem tudnák kifizetni a stadionokban a jegybevételekből. Az áramról és a meleg vízről már ne is beszéljünk. Olyan, hogy stadion fenntartás, csak állami adóbevételekből lehetséges.
Unknown
2024. május 24. 20:43
Maszopos vezetés van, be kell bizonyítani, hogy nem kell oda stadion.. Ezért még a Haladást is beáldozzák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!