Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Lassan világrekord Harry Kane vesszőfutása

2024. május 27. 13:10

Az Aranycipőt bezsebelte, de továbbra is képtelen csapatszinten trófeát nyerni az angol válogatott csatár.

2024. május 27. 13:10
1. FC Heidenheim - Bayern Munich

Nyitókép: Tom Weller/DPA/AFP

 

Sokan állítják, Harry Kane rávitte a rontást a Bayern Münchenre. Az angol labdarúgó tavaly nyáron szerződött a Tottenham Hotspurtól a bajorokhoz. Elsősorban azzal a céllal, hogy trófeákat nyerjen végre. Kane kvalitásait senki sem kérdőjelezi meg, az idén ő lett az Aranycipős Európában, ami újabb bizonyítéka annak, hogy remek futballista. Ugyanakkor az is tény, hogy a Bayernnel sem tud nyerni csapatszinten semmit. A német rekordbajnok a helyi kupából már korán kiesett a harmadosztályú Saarbrücken ellen, a Bajnokok Ligájában az elődöntőben búcsúzott, míg a Bundesligában szégyenszemre csak a harmadik helyen végzett a Bayer Leverkusen és a VfB Stuttgart mögött. A kudarc Thomas Tuchel és segítője, Lőw Zsolt állásába került, a hónap végén távoznak is a bajoroktól.

„Nagyon boldog vagyok, hogy mostantól a Bayern játékosa lehetek. A Bayern a világ egyik legnagyobb klubja, én pedig mindig is azt mondtam, hogy pályafutásom során a legmagasabb szinten szeretnék játszani és bizonyítani. Ezt a klubot a győztes mentalitás határozza meg, nagyon jó érzés itt lenni” – nyilatkozta Kane még tavaly nyáron, amikor a müncheniekhez szerződött. Az átok azonban Bajorországban sem tört meg, a Bayernnel sem tudott trófeát nyerni.

A klubrekordot jelentő összegért, több mint 100 millió euróért csatár az első évében tulajdonképpen hozta is azt, amit vártak tőle. 

A Bayernben 36 gólig jutott ebben a szezonban, ami szép teljesítmény. Ezzel az európai Aranycipő-versenyben 72 ponttal zárt, 

megelőzve a 28 góljával 56 pontot elérő Serhour Guirassyt (VfB Stuttgart) és tőle egy góllal és két ponttal elmaradó Erling Haalandot (Manchester City), és Kylian Mbappét (PSG).

Lassan tényleg világrekord-gyanús Harry Kane vesszőfutása. Az angol támadó 2009-ben került a Tottenham Hotspur akadémiájára, és 2010 júliusában írta alá az első profi szerződését. 2011-től kezdve 435 tétmeccsen lépett pályára a londoniaknál, és összesen 280 gólt szerzett, amivel ő a klub góllövő rekordere. Kane 2016-ban, 2017-ben és 2021-ben is Premier League gólkirálya lett, és 213 angol bajnoki góljával ő a liga történetének második legeredményesebb játékosa. Nála több gólt csak Alan Shearer (260) szerzett a Premier League-ben. A csatár 2018 óta az angol válogatott csapatkapitánya, és eddig 84 válogatott mérkőzésen 58 gólt szerzett, amivel hazájában rekorder. A 2018-as világbajnokságon ő lett a gólkirály hat találattal, 2021-ben Eb-döntőt játszott. 

Bajnokságot vagy kupát azonban sosem nyert, az idén sem. 

A Bayernnel 2027 nyaráig van szerződése, tehát nem teljesen reménytelen a helyzete, de azért beszédes, hogy egy ilyen klasszis 31 évesen még egyetlen trófeát sem tudott megnyerni…

 

 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Graf
2024. május 29. 05:17
Szivárványos LGBT+ párti, fehérje halom..
hátakkor
2024. május 27. 16:29
Here I am, rock you like a Harry Kane..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!