Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Drámai bejelentés: óriási veszteség a kieső magyar klubnál! Hogy lesz ebből NB I?

2024. május 29. 10:31

Kulcsjátékosok után távozik a két éve ezüstérmes együttes vezetője is. Ritkán látott felelősségvállalás és önkritika a magyar futballban! FRISSÍTÉS: nem fogadták el a beadványt, folytatnák a közös munkát...

2024. május 29. 10:31
null

Nyitókép: Facebook/Kisvárda FC

***

Komoly elhatározásra jutott a labdarúgó NB I-ből hat évnyi folyamatos szereplés után kiesett Kisvárda FC egy személyben ügyvezetője és sportigazgatója, Révész Attila. A szabolcsi klub szíve-lelke benyújtotta a lemondását, s a hó végétől már nem ő irányítja az egyesületet. 

Ezt is ajánljuk a témában

Korszakhatár

Látszólag semmi sem változott. Az 51 esztendős sportvezető serényen dolgozik azért, hogy egy feljutásra esélyes keretet toborozzon. A napokban profi szerződést kötött akadémistákkal, bemutatott két új igazolást (Bíró Bence, Soltész Dominik), ehhez képest megdöbbentő nyilatkozatot tett a saját jövőjéről.

Úgy tartom tisztességesnek, hogy egy ilyen szezon után, amikor sokkal kevesebbet tudtam a napi munkába beletenni, ezzel hibát követtem el és a héten az írásbeli felmondásomat beadtam. 

Május 31-ig megpróbálom megtalálni azt a sportigazgatót illetve ügyvezetőt, aki tudja vinni a továbbiakban az ügyet. Egy jól összerakott, anyagilag rendben lévő klubbal meglehet az esély a következő szezonra is. A szándék így is egyértelmű, hogy harcban legyünk a feljutást érő pozíciókért” – tudatta váratlan lépését Révész Attila az M1-nek adott interjújában.

Megy is, marad is

A korábban edzőként is helytálló, Tuzsérral az NB II-ben és a Magyar Kupában is remeklő, a Nyíregyházával az élvonalban szereplő szakember a poraiból támasztotta fel a megyei bajnokságban sínylődő kisvárdai futballt. A többi már történelem, nem csupán helyi és megyei szinten: 2022-ben ezüstérmes lett az NB I-ben a Várda, amely a nemzetközi porondra is kiléphetett. Számos kritika érte az egyesületet azért, mert sok légióst foglalkoztat, ám a háttérben hosszú évek óta folyt az akadémia kiépítése, s előbb-utóbb ez a felnőttcsapatnál is kamatozik majd. Révész Attila – aki folyamatosan többes szám első személyben beszél – jelezte: marad a klubnál, felügyeli majd az utánpótlás-nevelést. 

A legfontosabb, hogy azokat a játékosokat, akik az akadémiáról jönnek fölfelé, a fiatalokat próbáljuk meg beilleszteni az együttesbe, és jelenleg legalább öt-hat játékost fogunk fölemelni. A korábbiakban azért a fiatalokat támogatta, szerette. Az idén is a harmadik legtöbb fiatal perccel rendelkezünk. Úgyhogy ezek az érvek mellette szólnak, a szakmaiságon mindenképpen változtatni kell ” – utalt a korábban pozíciójában általa is megerősített vezetőedzőre, Feczkó Tamásra, akit kemény bírálattal is illetett.

A stábbal nem voltam elégedett, most sem vagyok velük elégedett. És elsősorban azért, mert engedtem a Tominak olyan személyeket odavinni maga mellé, akik csak az ő igazát, az ő személyiségét erősítették, nem konfrontálódtak. Ez az én hibám, ezt korábban az élet során nagyon sokszor megtapasztaltam. Ezt mondtam is Tominak, hogy aki inkompetens személyt visz maga mellé, az maga is inkompetens, és Tomira ez most teljes mértékben igaz volt, ahelyett, hogy a gyengeségeit erősítette volna, a további gyengeségeit is legyengítette, lentebb vitte. 

Ebből bízom, hogy tanulni fog, és olyan személyeket fogunk most mellé ültetni, akik segíteni fogják a munkáját, nem csak bólogatni fognak.

 Illetve a kommunikációval is jelentős probléma volt. Azt tudom mondani most és neki is mondtam, hogy ha több külföldi játékos van, akkor az NB I-ben nem tud továbbiakban edzősködni. Az idén azért csökkenni fog a légiósoknak a száma, és ez a nehézség azért áthidalhatóbb lesz. Én úgy gondolom, hogy ő kétszer már bizonyított az NB II-ben, habár ez egy teljesen más mértékű, illetve erősségű és igényű NB II. Remélem, hogy ezt meg fogjuk tudni vele oldani.”

Mi lesz Mesanovicsékkal?

Révész Attila tehát úgy adja át az ügyvezetői és sportigazgatói tisztségét, hogy gondoskodik a klubról. A játékoskeretből az alapemberek közül Bogdan Melnyik (Fehérvár), Ötvös Bence (Paks), Danijel Petkovics, Lucas Marcolini (9 és fél év után) búcsút int a Kisvárdának, amelyet újabb dilemma elé állít, hogy az ajánlások értelmében – bár nem tilos – külföldi játékos szerepeltetését nem honorálja a másodosztályban a Magyar Labdarúgó szövetség (MLSZ). Ezzel kapcsolatban is nyílt lapokkal játszik a szókimondó vezető, aki a játékosok 65-70 százalékát megtartaná.

Az NB II-ben a marketing pénzekből, a központi bevételből nem támogatják azt a csapatot, amely külföldi játékost szerepeltet, ezért nekünk most mérleget kellett vonnunk, és 

megvizsgáltuk, mi az, ami adott esetben a külföldi játékosoknak az elengedésével veszteséget okoz a klubnak, és mi az, ami az MLSZ-nek a központi marketingjogok magához vonásával pluszt eredményez, és egy jelentős mínusszal zártunk abban az esetben, ha elengedjük a külföldieket.

 Ezért azt láttuk már több csapatnál, például legutóbb a Honvédnál, hogy a nagyfokú játékoscsere az bizony nem mindig jár sikerességgel... Ez a szabályzat egyébként nagyon rossz, ilyen nincsen a világon, de már nem akarok ebbe különösebben belemenni. És nemcsak azért, mert most Kisvárda kiesett, hanem mert évek óta ez már a tendencia” – fogalmazott Révész Attila. Kérdés, hogy a távozása egyben egy sikerkorszak végét is jelenti a kisvárdai labdarúgásban...

FRISSÍTÉS: A kisvárdai klub elöljárói nem fogadták el a beadványt, folytatnák a közös munkát Révész Attilával.

A VSE elnöksége megtárgyalta az ügyet, és kinyilvánította, hogy Révész Attila érdemeit eddig is és ezután is elismeri, és arra tesz javaslatot, hogy folytassuk a közös munkát és a 2024-2025-ös idényben együttes összefogással ismét az NB I-be vezessük vissza a kisvárdai labdarúgócsapatot. 

Ezt elképzelhetetlennek tartja az elnökség Révész Attila munkája nélkül. 

Erre figyelemmel a jogviszonyok megszüntetésére irányuló kezdeményezést nem fogadtuk el, és kezdeményeztük a közös munka folytatására vonatkozó tárgyalásokat” – áll a közleményben.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Novicsok-5
2024. május 29. 13:11
Gullfing pici fütyikéje megint viszket.🤣
Interista
2024. május 29. 13:00
Révész Attila távozásával sem fog összedőlni a világ. Hogy ezt Kisvárdán miként élik meg, ezt csak ők tudják. Oda kell figyelnie a klubvezetőknek és a szurkolóknak is nagyon, nehogy elsüllyedjen ez a klub is, mint Dunaújvárosban. Az önjelölt messiásokat gyorsan , határozottan el kell zavarni ! Kártékonyak nagyon. Újvárosban ez dobos barna. Sikerült neki az nb1-ből a megye 1-be vezetni a csapatot.
konfucius
2024. május 29. 11:27
Botrányos a címadás, ismét! A cikkben le van írva, hogy stabil anyagi helyzetben van a csapat, amely játékosokat igazol. A címbe az ellenkezőjét sikerült beleírni. Aki ilyen címeket ad a cikkeknek a mandinernél, az nem hallott még újságírói etikáról, becsületességről, és egy tartástalan, gyenge jellemű ember. Aki meg erre ösztönzi, szintén ez a kategória. Gratulálok, mandiner, sikerül bulvárosodni.
Novicsok-5
2024. május 29. 10:40
Ez aztán a drámai bejelentés, mindjárt összeszarjuk magunkat.🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!