A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Dembelé, Griezmann, Mbappé és a többiek – itt a francia Eb-keret!

2024. május 17. 15:12

Didier Deschamps szövetségi kapitány a bőség zavarával küzd: a lehetséges 26 helyett csupán 25 futballistát válogatott be az Eb-keretbe.

2024. május 17. 15:12
null

Bíznak egymásban! Didier Deschamps szövetségi kapitány és Kylian Mbappé Fotó: Getty Images

***

Az egyik legnagyobb esélyesnek kikiáltott francia labdarúgó-válogatott keretét azért is előzte meg a szokottnál talán nagyobb várakozás, hiszen legutóbb a 2000-es Európa-bajnokságon nyertek aranyérmet, míg a legutóbbi kontinensviadalon (amelyre a koronavírus-járvány miatt 2021-ben került sor), csupán a legjobb tizenhat együttes közé jutottak (2024-es Eb-csoportellenfelünk, Svájc verte ki őket...)

Emlékezhetünk rá, hogy a magyar válogatottal egy csoportban szereplő gallok ugyan elsőként jutottak tovább, de 

ellenünk is alaposan megszenvedtek: Fiola Attila vezető gólját csupán a 66. percben egyenlítette ki Antoine Griezmann

A francia labdarúgó-válogatottban természetesen több alapember (Ibrahima Konaté, Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé, Oliver Giroud és Kylian Mbappé) mellett váratlan beválogatásokkal is találkozhatunk.

Az egyik legnevesebb visszatérő: N'Golo Kanté

A sor elejére a Chelsea korábbi játékosa, N'Golo Kanté kívánkozik; a „dupla tüdejű” középpályás utoljára a 2022-es Nemzetek Ligája-sorozatban húzhatta magára a válogatott mezt, most a szaúdi Al-Ittihad együttesébúl is kijutott az Eb-re.

Azt viszont sokan nem értik, hogy a Premier League egyik legjobb formában lévő futballistája, a Crystal Palace-ban szereplő Michael Olise (18 találkozón tíz gól és öt gólpassz a mérlege), miért nem kapott meghívót 

Didier Deschamps-tól, ugyanakkor a PSG-ben szereplő Bradley Barcola (idei termése csupán négy gól és hét gólpassz) az Eb-n debütálhat a galloknál. 

A francia labdarúgó-válogatott Eb-kerete:

Kapusok: Alphonse Areola (West Ham), Mike Maignan (Milan), Brice Samba (Lens)
Védők: Jonathan Clauss (Marseille), Théo Hernandez (Milan), Ibrahima Konaté (Liverpool), Jules Koundé (Barcelona), Ferland Mendy (Real Madrid), Benjamin Pavard (Internazionale), William Saliba (Arsenal), Dayot Upamecano (Bayern München)
Középpályások: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (Monaco), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), N’Golo Kanté (Al-Ittihad), Adrien Rabiot (Juventus), Aurélien Tchouaméni (Real Madrid), Warren Zaire-Emery (PSG)
Támadók: Bradley Barcola (PSG), Kingsley Coman (Bayern München), Ousmane Dembélé (PSG), Olivier Giroud (Milan), Randal Kolo Muani (PSG), Kylian Mbappé (PSG), Marcus Thuram (Internazionale)   

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altona-2
2024. május 17. 20:53
Deschamp arcába kinek a fogait építették be?
Jajdejónekünk
2024. május 17. 20:48
Simán verhetőek.
atti64
2024. május 17. 20:07
EZEK MIND BEVÁNDORLOK TALÁN 5 FRANCIA VAN A VÁLLOGATOTTBAN!
Johogy
2024. május 17. 17:38
A valogatottak sorat Anulu, Mamu es Papu zarja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról