A Real Madrid BL-döntőre készülő szupertehetsége magyar focistáról áradozott

2024. május 28. 23:41

Arda Güler elmondta, nagy űrt hagyott maga után Marco Rossi egyik legfontosabb alapembere.

2024. május 28. 23:41

Nyitókép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

 

A Real Madrid török tinisztárja, Arda Güler a Bajnokok Ligája szombati döntőjére készül épp. A fiatal labdarúgó tavaly nyáron érkezett Madridba, a Fenerbahcétól vásárolták meg a spanyolok 20 millió euróért. Azóta 440 perc jutott neki a Realban, de ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy hat gólt rúgjon. A 19 éves szupertehetség április végén kezdett először bajnokin a liláknál, és a Real Sociedad otthonában az ő góljával nyertek. Güler egészen pontosan 19 évesen és 61 naposan szerezte a gólját, ezzel a klub örökranglistáján a második helyre került, mivel Rodrygo még nála is fiatalabban, 18 évesen és 294 naposan volt eredményes az első olyan bajnokiján, amikor kezdőként lépett pályára.

Güler 2021-ben, 16 évesen mutatkozott be a Fenerben. Az előző idényben még a magyar válogatott Szalai Attila csapattársa volt, a 35 meccsen hat gólt lőtt az isztambuli együttesben, tavaly ráadásul a török válogatottban is megszerezte az első találatát a Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőn. Az M4 Sport a BL-döntő előtt megkérdezte a focistát, miként emlékezik Szalaira, aki a nyár óta a német Hoffenheim játékosa.

„Attila egy csodálatos ember, játszottam ellene is a legutóbbi válogatott mérkőzésen. 

Szuper srác, mindenki hiányolja, miután hosszú évek után távozott Törökországból. 

Nagyon jó karakter, csak pozitívumokat tudok mondani róla” – nyilatkozta Güler, aki az utóbbi hetekben egyre több lehetőséget kap Carlo Ancelottitól a madridiaknál. Az persze még kérdés, hogy a BL fináléjában is szerephez jut-e.

„Természetesen mindenki szeretne pályára lépni a Bajnokok Ligája döntőjében, de a legfontosabb számomra az, hogy nyerjünk” – jegyzet meg a török középpályás.

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!