Válogatott formában Marco Rossi Olaszországba visszavágyó játékosa (VIDEÓ)

2024. március 09. 19:44

A Torino FC labdarúgóját éppen a minap méltatta a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akinek újra bizonyított a tehetség.

2024. március 09. 19:44
HORVÁTH Krisztofer

Nyitókép: MTI/Bús Csaba

***

Március 12-én, kedden hirdeti ki idei első keretét Marco Rossi. A mieink 22-én Törökországgal, 26-án Koszovó ellen játszanak felkészülési mérkőzést a Puskás Arénában. A szövetségi kapitány korábban jelezte, nagy változások nem várhatók. az utóbbi időben egyik rendszeresen meghívott, Magyarországon szereplő játékosa biztos, ami biztos alapon megrázta magát a hétvégi bajnoki mérkőzésén.

Ezt is ajánljuk a témában

A meccs embere

Két gól és egy gólpassz – megtette a magáét a Kisvárda 3-1-es legyőzése során a Kecskemét támadó középpályása, Horváth Krisztofer. A 22 éves focista előbb értékesített egy büntetőt, a vendégek egyenlítése után egyéni akció végén parádésan lőtt éles szögből látványosan a kapuba, majd a második félidőben remekül szolgálta ki a remek bombát megeresztő Banó-Szabó Bencét. (Az alábbi videóban láthatják is a megmozdulásait.) Mezőnyben is nagy kedvvel, magabiztosan, szemre is tetszetősen játszott. 22 NB I-es találkozón már 10 találatnál és 7 asszisztnál tart. 

A kapitány figyeli

Marco Rossi szövetségi kapitány korábban felfigyelt Horváth tehetségére, kétszer már pályára is küldte a nemzeti csapatban: a csehek ellen 18-, a montenegróiakkal szembeni győztes (3-1) hazai Európa-bajnoki selejtezőn 26 percet tölthetett a pályán. A szakember éppen a napokban beszélt arról, hogy egyre érettebbnek látja a játékát, s lassan kinövi a magyar élvonalat.

Ő egy tehetség, átlagon felüli technikai adottságokkal rendelkezik. Amióta úgy döntött, hogy visszatér Magyarországra, hogy folyamatosan játszhasson, egyre többet fejlődik. Nem túl fiatal, de fiatal igen: van még hova fejlődnie, jó úton halad. 

Úgy látom, hogy készen áll arra, hogy egy lépést tegyen előre, mind a bajnokságban, ahol játszik, mind a klub presztízsét tekintve

 – nyilatkozta a Sport Itáliának az 59 esztendős olasz-magyar szakember.

Ezt is ajánljuk a témában

Kecskemét, Torino, Újpest?

Horváth Krisztofer kacskaringós utat járt be eddigi pályafutása alatt. A Hévízen született tehetség Zalaegerszegen nevelkedett, ott mutatkozott be a felnőttek között az NB II-ben, mindössze 16 évesen! A ZTE-től került Olaszországba a SPAL-hoz, s mutatkozott be az olasz első osztályban, hogy aztán leigazolja a nagy múltú Torino FC 2020 őszén. 

A Bikáknál azonban nem kapott esélyt, folyamatosan kölcsönadták (Szeged, Debrecen, Kecskemét). 

Június végén lejár az újabb kölcsönszerződése, de ha így folytatja, kérőkben nem lesz hiány. Egy sikeres Európa-bajnoki szerepléssel talán a Torino végre számolna vele, de akár az újjáalakuló, merészebb terveket szövögető Újpest is láthatna benne fantáziát... 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­A­­ ­d­­ö­­­g­­­ö­s­­­ ­l­­­á­­n­­y­­o­k­­­ ­­­v­á­­r­n­­­a­­­k­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
hatvanas
2024. március 10. 01:58
Jó lenne, ha Rossi Banó-Szabóra is felfigyelne! Nem lenne hiábavaló!
Interista
2024. március 09. 21:16
Ha nem jönne össze neki a torinói kaland, akkor jó döntés lenne Ausztria, Svájc, Hollandia . Ezekben a bajnokságokban (csak 1. osztály) még fejlődhetne. Az nb1 nem lehet opció neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!