Válaszút előtt Marco Rossi nagy tehetsége: Vancsa Zalán elárulta, mit kell tennie a karrierje érdekében (VIDEÓ)

2024. március 18. 18:59

A még mindig csak 19 éves tehetség a Manchester City-t is működtető cégcsoport kötelékébe tartozik. Játszott már a magyar NB I-ben, s immár kinőtte a belga másodosztályt.

2024. március 18. 18:59
VANCSA Zalán; LOCATELLI, Manuel

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

***

Nem felejtette el Marco Rossi: másfél év után kapott ismét meghívót a magyar labdarúgó-válogatottba Vancsa Zalán. A belga másodosztályú Lommel légiósa 2022 júniusában debütált a nemzeti csapatban Cesenában, az olaszok ellen 2-1-re elveszített Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Az ifjú játékos azóta külföldön gyűjti a tapasztalatokat, s a most megmutathatja, mennyit fejlődött.

Nagyon boldog vagyok, hogy újra az A-válogatottnál lehetek gyakorlatilag másfél év után. Sokat dolgoztam érte, és nyilván meg szeretném mutatni az edzéseken és a két meccsen, hogy mit tudok” – fogadkozott Telkiben újságírók előtt Vancsa, aki az utóbbi időben az U21-es válogatottban szerepelt, de nem ismeretlen számára a felnőtt együttes. Azt is elárulta, beszélt-e az esetleges posztjáról az elsősorban szélsőként, de középen is bevethető támadó.

„Nem beszéltünk még erről, de tudom a csapat felállását és taktikáját. Nagyjából tudom, hol lehetne rám számítani.”

Feljebb lépne

Vancsa Zalán remekel a belga másodosztályban: ebben az évadban eddig 10 gól és 5 gólpassz a mérlege a Lommelben. Nagy talány: hol folytatja az ígéretesen induló pályafutását, csapatot vált-e a nyáron.

Nagyon jó kérdés. 

Tudom, hogy a karrierem szempontjából a nyáron előre kell lépnem így vagy úgy. Hogy az a Lommellel lesz, és feljutunk vagy egy másik csapattal, azt még én sem tudom.

 Egyelőre még erre nem is igazán akarok koncentrálni. Fontos mérkőzések várnak ránk, jelenleg másodikok vagyunk, fel szeretnénk kerülni az első osztályba. Minden lehetőségünk megvan erre. Szeretnék feljebb lépni” – tekintett előre, majd összehasonlította korábbi és jelenlegi önmagát.

„Sokkal érettebb vagyok, sokkal több játékperc van azóta a lábamban a felnőttfutballban. Akkor még tizenhét-tizennyolc éves voltam, most már lassan húsz leszek, sok idő telt el, szeretném is megmutatni, mennyit fejlődtem” – mondta Vancsa Zalán.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!