Tovább mélyül a válság a Bayern Münchennél: Tuchel már az új sportigazgatónak is nekiment

2024. március 01. 16:10

Max Eberl kotnyeleskedése verte ki a biztosítékot a vezetőedzőnél.

2024. március 01. 16:10
TUCHEL, Thomas

Nem meglepő, hogy a sorozatos kudarcok után nyilvánosságra hozták: a következő idénytől már nem a Thomas Tuchel vezette szakmai stáb irányítja a német rekordbajnokot.

Igaz, tavaly márciusban már a belépő sem volt szerencsés: nem elég, hogy a szakember érkezése után a Bayern kiesett a Bajnokok Ligájából (némi vigasz, hogy a későbbi győztes Manchester City búcsúztatta a bajorokat), ám ezek után kizúgtak a Német Kupából is, és csak óriási szerencsével lettek újra bajnokok. 

Az új szezon sem az igazi: bár a második helyen áll a csapat, 

a Leverkusen immár 8 ponttal előzi meg Goretzkáékat,

pár hete a bajnoki döntőnek is beillő rangadót simán elvesztette a regnáló aranyérmes a Bayer ellen (0-3), ráadásul olyan kellemetlen kudarcok is becsúsztak, mint például a Bochum elleni zakó (2-3). 

A legnagyobb probléma, hogy nincsen stílusa a csapatnak, a védelem sehogy sem akar összeállni, és bár Harry Kane rugdossa a gólokat, a támadósor kiismerhető, ahonnan Gnabry és Coman nagyon hiányzik. 

Mathys TEL
Mathys Tel itt is csak csere... Fotó: Getty Images

Az már korábban nyilvánosságra került, hogy a klub vezetői nem kérnek Thomas Tuchelből (így a másodedző, Lőw Zsolt is távozik majd), ráadásul pár napja a vezetőedző nyakára hozták az új sportigazgatót, Max Eberlt is, aki a bemutatkozás gyanánt rögtön azzal kezdte, hogy beleszólt az összeállításba: a 18 éves francia tehetséget, Mathys Telnek követelt több játéklehetőséget!

A Bayern München pénteken este Freiburgban próbál szépíteni valamelyest a bizonyítványon – 

könnyen előfordulhat, hogy a remek formában lévő honfitársunk, Sallai Roland mélyíti tovább a Tuchel-csapat válságát

–, ám a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón természetesen szóba került Eberl sportigazgató kifakadása is.

Thomas Tuchel minderre így reagált: 

„Én vagyok, voltam és maradok felelős a csapat összeállításáért. Tellel kapcsolatban nem látom a konfliktus forrását. Véleményem szerint soha nem játszott még annyit, mint most nálunk. Egyébként pedig 

tíz hónapon belül harmadszor írjuk át a szervezeti ábrát, ráadásul harmadszor közvetlenül egy bajnoki előtt. Ez nem a legjobb helyzet,

de megpróbálunk csak a játékra koncentrálni...” 

Azért azt is tegyük hozzá: a Bundesliga-idényből még 11 forduló hátra van, melyeken 33 pont szerezhető, így a nyolcpontos hátrány a Bayern München számára könnyen ledolgozható. Nyilván ehhez a Leverkusen botlásaira is szükség lesz, és sose feledjük: a müncheniek hagyományosan nagy szerencséjük van.

Gondoljunk, csak az elmúlt szezon végén, az utolsó pillanatban elhappolt bajnoki címre.

 

Nyitókép, fotó: MTI/EPA Szilágyi Anna

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!