Szalai Attila másfél hónap után újra játszott a Bundesligában

2024. március 30. 21:19

A magyar válogatott labdarúgó a Borussia Mönchengladbach otthonában győztes meccsen tért vissza a Freiburgba.

2024. március 30. 21:19

Nyitókép: Marvin Ibo Guengoer/Getty Images

 

Szalai Attila ismét csereként kapott lehetőséget a Sallai Rolandot sérülés miatt nélkülöző Freiburgban, amely idegenben 3–0-ra megverte a Borussia Mönchengladbachot. A válogatott hátvéd a 75. percben lépett pályára a vendégeknél. Szalai több mint másfél hónap után kapott ismét szerepet csapatában, 

legutóbb február 9-én játszott a német bajnokságban, s most győzelmet ünnepelhetett.

Így ünnepelték a szurkolók Szalai Attiláékat:

A Bundesliga másik magyar érdekeltségű csapata, a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az osztályozós helyen álló FSV Mainz együttesével a német labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának szombati játéknapján. A BL-nyolcaddöntőben búcsúzó lipcseiek egyre jobb formába lendültek tavasszal, az elmúlt öt bajnokijukból négyszer győztek, ám most ez nem sikerült. Pedig a hazaiaknak megvoltak a helyzeteik, a kapura lövések száma 23-3 volt a lipcseiek javára, de hiába a hatalmas fölény, érvényes gól nem született a meccsen.

A 27. fordulóban a legnagyobb izgalmakat a listavezető Bayer Leverkusen szolgáltatta, 

amely egészen a 88. percig vesztésre állt a Hoffenheim ellen. Ekkor még úgy tűnt, a hazai szurkolóknak nem sok okuk lesz az örömre, ám Jonathan Tah fejesével egyenlített, majd a hosszabbításban a cseh válogatott Patrik Schick góljával fordított Xabi Alonso csapata, s 2–1-re megnyerte a meccset. A piros-feketék a 39. tétmeccsükön maradtak veretlenek a szezonban és a 23. bajnoki győzelmüket aratták.

A Stuttgart ellen kapott piros lapja miatt továbbra is eltiltott Schäfer Andrást nélkülöző Union Berlin 0–0-s döntetlent játszott az Eintracht Frankfurt otthonában.

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:26
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­ö­g­ö­­­s­­ ­­­l­­á­n­­­y­­­o­­­k­ ­v­á­­­r­­­n­a­­k­­­ ­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­𝗡
Lajoss
2024. március 31. 10:03
…és akkor mi van? 🤷‍♂️
galancza-2
2024. március 31. 09:30
hol van a 9 komment?......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!