Szalai Attila: „A szünetben kaptunk egy komoly fejmosást!”

2024. március 27. 09:19

Kiöntötte a szívét a válogatott hányatott sorsú védője.

2024. március 27. 09:19
SZALAI Attila

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Idén még nem történt ilyen: Szalai Attila végigjátszott egy mérkőzést. Sőt, rögtön egymás után kettőt. Ráadásul a német élvonalbeli Freiburgban szereplő válogatott védő remek teljesítményt nyújtott a címeres mezben a Törökország és a Koszovó elleni győzelem során is. A 26 éves játékos a meccs után a vegyes zónában értékelte a teljesítményét.

Ezt is ajánljuk a témában

„Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy szerettük volna, de a szünetben sikerült rendeznünk a sorokat és a második félidőben már javuló teljesítményt nyújtottunk. Örülök, hogy kapott gól nélkül tudtuk lehozni a mérkőzést és nyertünk. Tudtuk, hogy minőségi labdarúgók alkotják a koszovói együttest, neves csapatokban játszanak, egyénileg jó kvalitású játékosok. Az első félidőben hiányzott belőlünk az agresszivitás, ellenfelünk meg jól kezdett, sokszor átjátszottak minket a vendégek, de a végén mindig ott volt egy magyar blokk. Ez is azt mutatja, hogy egységes a csapatunk” – erősítette meg a nemzeti együttes védelmének egyik oszlopa, aki a szünetben elhangzott öltözői eligazításra is kitért:

Nem volt boldog a mester, a szünetben kaptunk egy komoly fejmosást, de ennek meg is lett az eredménye.

Változtattunk a letámadásunkon, feljebb toltuk a védekezést, így a csatáraink is szabadabban mozoghattak elöl. Nagyon boldog vagyok, hogy ismét megkaptam a bizalmat a kapitánytól, jól ment a játék, és még nyertünk is. Mindig hatalmas megtiszteltetés a válogatottban pályára lépni. Sajnos a klubomban jelenleg nehezebb időszakban vagyok, kevesebbet játszom, de mentálisan mindig is erősnek tartottam magam. Igyekszem ebből is a legjobbat kihozni, minden nap azért dolgozom, hogy készen álljak” – tette hozzá a védő.

Nagy célok előtt

Szalai Attila végezetül a válogatott másfél éves veretlen szériájáról is ejtett pár szót az újságírók gyűrűjében.

„Elég jól néz ki ez a 14 meccses veretlenségi sorozat, nagy céljaink vannak csapatként, és azért dolgozunk, hogy ilyen egységesen tudjunk haladni a továbbiakban is. Nagy céljaink vannak, szeretnénk ezt a sorozatot tovább folytatni, és megőrizni, amíg lehet!” – fogalmazott a 26 éves játékos.

Mint ismert, a Marco Rossi vezette magyar labdarúgó-válogatott idei második felkészülési mérkőzését is megnyerte, a pénteki törökverés után kedden este Koszovó legjobbjait győzték le Szoboszlaiék a Puskás Arénában. A kétszer kilencven perc alatt nem kaptunk gólt, amely azért is nagy fegyvertény, mert a hátsó alakzatban az RB Leipzig csapatkapitánya, Willi Orbán elővigyázatosságból mindkét találkozót kihagyta, Szalai Attila német klubjában meccshiánnyal küzd, régen töltött ennyi időt a pályán, a 22 éves Dárdai Márton pedig most debütált címeres mezben.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­ö­­g­­ö­­s­­­ ­l­­á­­­n­­y­­­o­­k­­­ ­­­v­á­­­r­n­­a­­k­­­ ­­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
zakar zoltán béla
2024. március 27. 13:52
Jogos volt.
Töki
2024. március 27. 10:18
Kár volt ott hagyni a milliomos, egyre jobb futballt produkáló nem keresztény ország egyik kirakat csapatát.
Reszelő Aladár
2024. március 27. 09:59
Két győzelem két olyan meccsen, ahol amúgy nem játszottunk jól. Viszont hagytuk az ellenfelet, hogy azt játsza, amit majd az EB ellenfelek fognak ellenünk, szóval ennyiből simán jó volt. Nem kaptunk gólt úgy, hogy Willi a pályán sem volt, van egy új megbízható belső védőnk, szóval a felkészülés halad és ha sikerül a veretlenségi szériát még folytatni, akkor mi leszünk a legnehezebben megverhető csapat a mezőnyben. Ha pedig minden meccsen találunk 1 gólt valahogy, akkor az ellenfelek eleve 0-1 ről indulnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!