Ontja a gólokat – így üzent Vancsa Zalán Marco Rossinak (VIDEÓ)

2024. február 09. 11:11

A 19 éves magyar futballista már hét gólnál jár a belga másodosztályban, legutóbb a listavezető Koninklijke Beerschot VA ellen szerzett gólt.

2024. február 09. 11:11
Lommel's Vancsa Zalan and Beveren's Sheldon Bateau fight for the ball during a soccer match between SK Beveren and Lommel SK, Sunday 12 November 2023 in Beveren-Waas, on day 12/30 of the 2023-2024 'Challenger Pro League' second division of the Belgian championship. BELGA PHOTO DAVID PINTENS (Photo by DAVID PINTENS / BELGA MAG / Belga via AFP)

Egyre jobban és eredményesebben focizik Vancsa a Lommelben. Az egyszeres magyar válogatott támadó legutóbb is kezdő volt a csapatában a belga másodosztályban, s a 64. percben ő állította be a 3-0-s végeredményt a Beerschot ellen, majd a 86. percben lecserélték. A 19 éves csatárnak ez volt a hetedik gólja a mostani idényben. Nem rossz, mondhatnánk, de ami még ennél is jobb, hogy a legutóbbi öt meccsén négy gólt szerzett és adott egy gólpasszt is, valamint huszonegy kapura lövési kísérlete volt. A Lommel húsz forduló után negyedik helyen áll a tabellán, hátránya négy pont a legyőzött listavezetővel szemben.

Ha így folytatja, nem kizárt, hogy ismét meghívják őt a magyar válogatottba. Vancsa Zalán lassan két éve, 2022. június 7-én, Olaszország ellen mutatkozott be a nemzeti csapatban. A fiatal futballistát az MTK-tól vásárolta meg a City Group két éve, és amelynek érdekeltségi körébe a Manchester City is tartozik.

„Zalán abszolút képben van a Manchester City vezetői előtt, sőt a klub sportigazgatója, a korábbi spanyol válogatott Txiki Begiristain a cégcsoport legnagyobb tehetségei között emlegeti a fiamat. De nem szeretnék semmit sem elkiabálni...

A fiam szereti maga körül a csendet, ráadásul nekem is mindig az volt az elvem, hogy szép csendben tegyük a dolgunkat, szisztematikusan lépdeljünk előre, éljük meg, ami már megtörtént, aztán majd meglátjuk, mi jön ki belőle. A legfontosabb, hogy Zalánra ne pakoljunk rá fölösleges terheket, ne helyezzük nyomás alá, egyelőre nincs más dolga, minthogy élvezze a játékot” – nyilatkozta januárban a játékos édesapja, a volt futballista Vancsa Miklós a Mandinernek.

Fotó: David Pintens / Belga Mag / Belga via AFP

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2024. február 09. 12:50
Várjunk még azzal, majd ha első osztályban ontja a gólokat...
hlaci83
2024. február 09. 11:13
A wc-ről írok, nincs papír. Szutyoknak jönnie kell...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!