Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki látni akarja Szoboszlait a németek ellen játszani

2024. február 07. 18:22

A foci Eb döntőjére egy prémiumjegy árából Budapesten egy nagyobb garzonlakást lehet venni.

2024. február 07. 18:22
Liverpool's Dominik Szoboszlai and Chelsea's Enzo Fernandez (right) battle for the ball during the Premier League match at Anfield, Liverpool. Picture date: Wednesday January 31, 2024. (Photo by Peter Byrne/PA Images via Getty Images)

Mint ismert, a múlt héten kisorsolták a jegyeket a nyári labdarúgó Eb-re. Több ezer magyar szurkolónak kedvezett a szerencse: ők a helyszínen – Stuttgartban és/vagy Kölnben – drukkolhatnak majd a válogatottnak. Azonban mindez „nem lesz ingyen”: a jegyárakon felül „brutális” szállodai és éttermi árakkal kell számolni – számolt be az Euronews.

2024. július 14., vasárnap, 21 órakor a német fővárosban játssza majd, két még ismeretlen csapat a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjét. 

„Fapadosan” is félmillió forint egy jegy

A lap összeállításából az is kiderült, hogy a berlini Olimpiai stadion majdnem 75 ezer férőhelyes. Elvétve néhány jegy még kapható a legolcsóbb szektorban is. A cikk írásának pillanatában még 173 belépő volt elérhető darabonként 1070 euróért, amit még megfejelt 363,80 eurós közvetítői jutalék, valamint a 20 eurócentes „különleges olimpiai felár” – azaz 

az Eb-döntő legolcsóbb, fapados jegye 1434 euróba, napi árfolyamon jóval több mint félmillióba, 550 ezer forintba kerül. 

A csoportmérkőzések jegyei – amelyek között akadt 30 eurós is – már mind elkeltek – ismertették.

Életreszóló élmény egy garzonlakás áráért

Az Euronews ugyanakkor arra is kitért, hogy, aki exkluzív élményre vágyik, annak még inkább a zsebébe kell nyúlnia. Különböző kategóriájú VIP-jegyek és -csomagok is rendelhetők a döntőre. 

A legdrágább az első kategóriás Platina 50 ezer euróért, és ebben az esetben a közvetítői jutalék is arányosan magasabb: 17 ezer euró, viszont olimpiai felárat már nem számítanak fel.

A döntő platina-jegyéért tehát 67 ezer eurót, csaknem 26 millió forintot kell fizetni, fejenként.

Egekben a szállások árai is

A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy a szállások árai is „pokoli mód” megemelkedtek. A német-magyar meccs napján 

egy hatágyas kollégiumban egy személynek 86 euróba, 33 ezer forintba kerül az elszállásolás egy éjszakára,

pedig napokkal korábban mindössze 22 euró ugyanannak az ágynak az ára. A drágulás tehát csaknem 400 százalékos. Ennél olcsóbb szállás Stuttgartban, június 19-én nem foglalható – írta az Euronews.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Peter Byrne - PA Images

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. február 10. 07:39
Ugye kedves Budapestiek, akik megfúrtátok az Olimpiát! Napi 1000 Euroért adhattátok volna ki a lakásotokat egy hónapon át a játékok alatt, dehát ha 200.000 ember aláír, akkor azt komolyan kell venni.
Szutykok
2024. február 07. 20:08
A gyimesi propaganda korcsok mai is felnyalták vagy ötször a Domicicát:DDD
Expert0418
2024. február 07. 18:40
Kevés biztos dolog van az életben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!