Ilyen még nem volt: újítanak a svédek, külföldről várják a megmentőt

2024. február 27. 14:39

Először irányítja külföldi szövetségi kapitány a skandináv nemzeti csapatot.

2024. február 27. 14:39

Hivatalosan is bejelentésre került: Jon Dahl Tomasson veszi át a svéd labdarúgó-válogatott irányítását. A 47 éves dán szakember március 1-től felel a skandináv nemzeti együttes felkészüléséért. Szerződése a 2026-os világbajnokság selejtező-sorozatának a végéig szól, de jó szereplés esetén opcionálisan meg is hosszabbítható.

Tomasson az első külföldi tréner, aki önállóan vezeti a svéd válogatottat – pikáns tény, hogy éppen az örök riválisnak számító szomszédos országból érkezik.

Edzői karrierje során többek között nyert korábban két bajnoki címet a svéd Malmővel, valamint a dán válogatott edzői stábjában is eltöltött három és fél évet.

Rendkívül megtisztelő a felkérés, nagyon várom, hogy megkezdhessem a munkát, és találkozhassak a svéd drukkerekkel, a játékosokkal. Jó lesz kékben és sárgában gondolkodni, beszélgetni álmodni”

– idézi a szövetség közleménye Tomassont, akinek a szakmai munkáját az a holland Remy Reijnierse segíti majd, akivel az elmúlt másfél évben az angol másodosztályú Blackburn Roversnél is együtt dolgoztak.

Fotó: Matteo Bottanelli/NurPhoto

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-81
2024. május 11. 23:17
🍓 ️ ­I­g­a­z­­­i n­­­i­­m­­­f­o­­­m­­á­­­n­i­­­á­­k­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Józsi6
2024. február 27. 16:26
Ilyen még nem volt: újítanak a svédek, külföldről várják a megmentőt Már több éve világos, hogy a svéd rendőrök tehetetlenek a migrikkel szembeben. Ezért kell nekik a NATO.
letsgobrandon-2
2024. február 27. 14:52
nincs itt semmi látnivaló.. az országot sem svédek irányítják
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!