A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Elhunyt a németek legendája: újabb tragédia érte az ország labdarúgását

2024. február 20. 10:22

Az 1990-es világbajnoki döntő gólszerzője 63 éves volt.

2024. február 20. 10:22

Hatvanhárom éves korában hétfő este elhunyt Andreas Brehme, világbajnok német futballista. A 86-szoros válogatott játékos halálát a család tájékoztatása szerint szívmegállás okozta.

Brehme volt az, aki eldöntötte az 1990-es olaszországi világbajnokság döntőjét: higgadtan értékesített egy büntetőt a Diego Maradonával felálló argentinok ellen 1–0-ra megnyert mérkőzésen.

A kiváló balhátvéd a Kaiserslauternben kezdte karrierjét, majd a Bayern Münchent, az olasz Internazionalét és a spanyol Zaragozát is erősítette.

Brehme élettársa, Susanne Schaefer közleményben írt a legenda elvesztéséről.

„Mély szomorúsággal jelentem be a család nevében, hogy élettársam, Andreas Brehme ma este hirtelen szívleállás következtében váratlanul meghalt. Arra kérek mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a magánéletünket ebben a nehéz időszakban.”

Még fel sem dolgozta Németország a Császár, Franz Beckenbauer halálát, újabb sorscsapás érte az ország labdarúgását. Brehme elvesztésével ismét egy legendás játékostól kénytelenek búcsúzni a németek, pedig néhány hete még ő búcsúzott a szövetségi kapitányától.

Ezt is ajánljuk a témában

„Elvesztettem egy barátomat. Részvétem a családodnak. Büszkén támogatom a Franz Beckenbauer Alapítványt (Stiftung) az emlékedre és a szíved melegségére”

– írta a 63 éves korábbi balhátvéd a jótékonykodásairól is híres sztárról.

Ezt is ajánljuk a témában

Andreas Brehme két időszakban is szolgálta a 1. FC Kaiserslautern együttesét – pályafutása leginkább meghatározó klubját. Így búcsúznak tőle a piros-fehérek:

„Az FCK gyászolja Andreas Brehme elvesztését. Összesen tíz évig viselte a Vörös Ördögök mezét, és az FCK-val német bajnok és kupagyőztes lett. 1990-ben tizenegyesével világbajnoki címre lőtte a német válogatottat, és végül az ország labdarúgásának legendája lett.”

Fotó: Pixabay

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Temeráf
2024. február 20. 10:52
1990-es német válogatott az még német válogatott volt! A mostani egy lmbtq propaganda!
Bitrex®
2024. február 20. 10:28
Akkor Navalnijnak is megállhatott a szíve csak úgy hirtelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról