A franciák írtak történelmet a vízilabda vb-n, pedig mi akartunk

2024. február 14. 09:48

A nemzetközi szaklap szerint a modern vízilabda históriájának legnagyobb meglepetése a franciák elleni vereségünk.

2024. február 14. 09:48

Mint arról beszámoltunk, súlyos pofont kapott a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott a franciáktól a dohai világbajnokságon: hiába vezettünk a nagyszünetben 7–3-ra, végül 11–10-re kikaptunk, így nem jutottunk be az elődöntőbe. Zalánkiék csütörtökön 12.30-tól a szerbekkel azért küzdenek majd, hogy aztán medencébe ugorhassanak hétvégén az 5. helyért...

Ezt is ajánljuk a témában

A Total Waterpolo nemzetközi szaklap a franciák történelmi diadaláról ír, ahogy fogalmaznak:

Franciaország a modern vízilabda történelmének egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta a magyarok legyőzésével.

A franciák eddigi legjobb vb-eredménye a tavalyi, Fukuokában elért 6. hely volt. Mint írják, hiába vezetett a félidőben még 7–3-ra vezetett Magyarország, Franciaország nagyszerűen tért vissza, majd három másodperccel a meccs vége előtt Thomas Vernoux, a meccs hőse a győztes gólt is megszerezte. A nyári olimpiai játékok házigazdája nagyot lépett előre az elmúlt néhány szezonban, arra azonban kevesen fogadtak volna, hogy legyőzhetik Magyarországot.

Ahogy azt megírtuk, a mérkőzés után Varga Zsolt szövetségi kapitány az M4 Sport kamerája előtt úgy fogalmazott, hiányzott a meccs második felében az áttörő akarat.

Ezt is ajánljuk a témában

„Nagyon jól indult ez a mérkőzés, de miközben a franciák jöttek és mindig találtak egy gólt a második félidőben, nekünk elment a magabiztosságunk támadásban. Volt például egy kihagyott ötméteres – nem azért, hogy valakire rátegyem a felelősséget, de helyzetek kimaradtak, és

már 8–6-nál is úgy éreztem, – és ezért kértem időt – mintha mi lennénk hátrányban.

Megváltozott a meccs belső hangulata. Utána még tudtunk egy gólt lőni, de valahogy a végére nem volt meg az az áttörő akarat, ami az elején még igen. Elbizonytalanítottak minket a bekapott gólok, és elöl pedig nagyon rákényszerítettek a hat-hat elleni játékra – jelentette ki Varga Zsolt.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dupree
2024. február 14. 13:13
Mi a fasz volt ez ???
ekeke1
2024. február 14. 10:47
Nem emlékszem hogy láttam volna valaha is így játszani a férfi magyar vízilabda válogatottat... És hogy a kapitány ezt a 3:8-as szakaszt nézte, anélkül hogy legalább egy kapuscserével próbálkozott volna, még érthetetlenebb. Varga Dénes a végén minderre felrakta a pontot, mikor fél medencénél kóricálva hagyták hogy Vernoux zavartalanul lőjön. És Manhercz...ő volt ma Studer. Jön az olimpia, remélem ott ilyesmi nem fordulhat elő, vagy inkább menjen a csikócsapat mint ezek a jóllakott sztárok.
benedek77
2024. február 14. 10:45
Ezt a sportágat a férfiaknál 7 csapat, a nőknél 6 csapat játsza komoly szinten. Nézettsége szinte semmi, hazai bajnokikon 20-50 szurkoló van jelen, vagy inkább családtag. Mi magyarok költjük rá messze a legtöbb közpénzt a világon. Igen közpénzt, a sportág semmilyen szinten nem tudja eltartani magát. Ha mindezeket figyelembe vesszük, egyrészt az 5.-8. helyért játszani az a mezőny végét jelenti, másrészt kudarc minden olyan világverseny, ahol nem végzünk az első háromban. A franciák elleni vereség meg kb szégyen.
johannluipigus
2024. február 14. 10:41
Szégyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!