„Örökre a szívünkben” – szívfacsaró videóval emlékezett meg Fehér Miklósról a Benfica

2024. január 26. 14:09

Portugáliában is végtelen tisztelet övezi a 20 éve elhunyt magyar csatárt.

2024. január 26. 14:09

Nemcsak itthon, Portugáliában sem felejtették el a magyar válogatott korábbi támadóját, a tragikusan fiatalon, 24 éves korában szívinfarktusban elhunyt Fehér Miklóst. A 20 évvel ezelőtti események beégtek az emlékezetbe: ahogy a Benfica mezében a Guimaraes otthonában csereként beállt, gólpasszt adott, majd sárga lapot kapott és összeesett a pályán. Az orvosok sokáig küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ország legsikeresebb klubja, a Benfica korábbi búcsúztatójában kijelentette, Fehér Miklósra mindig emlékezni fognak, örökké egy lesz közülük.

A klub a halálának 20. évfordulóján egy szívszaggató videóval emlékezett a magyar csatárra, amelyben korábbi edzője és játékostársai is feltűnnek: többek között José António Camacho, Tiago, Nuno Gomes, vagy Simao Sabrosa.

Fehér Miklós bárhol is játszott, mindenhol kedvelték mosolygós személyisége, pozitív attitűdje miatt. A tőle származó egyik leghíresebb idézet is kifejezi, milyen ember is volt ő.

Engem a futball megtanított győzni, és megtanított veszíteni, és megtanított arra is, hogy az öröm úgyis felülkerekedik a bánaton, és hogy a gól maga a boldogság, a gyógyír minden addigi kihagyott helyzetre.”

Mint ismert, Győrben emlékmúzeumot hoztak létre Fehér Miklós tiszteletére, rendszersen emléktornát rendeznek, az ő nevét viseli az utánpótlás akadémiája. A portugál Benfica visszavonultatta Fehér Miklós 29-es számú mezét, a klub stadionjában mellszobrot állítottak a tiszteletére, temetésén még a legendás, azóta szintén elhunyt Eusébio is részt vett. 

Fotó: képkivágás/X-videó

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2024. január 26. 16:41
Még mindig felfoghatatlan!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!