Nem utazhat az Egyesült Államokba – meddig tart olimpikonunk kálváriája?

2024. január 14. 17:41

Akadályokkal tele: itthon készül a szezonra legeredményesebb tokiói atlétánk.

2024. január 14. 17:41

Hullámvölgyekkel tarkított évek vannak Szűcs Valdó mögött, meggyűlt a baja a sérüléseivel, a felkészüléssel és a tengerentúlra utazással is. Mindezek ellenére a magyar atlétika tokiói olimpikon gátfutójának szeme előtt már az idei célok lebegnek: előbb a fedettpályás világbajnokság, majd a római Európa-bajnokság és végül a párizsi olimpia. Tokióban mindössze nyolc századdal maradt le a döntőről, idén ismét bizonyítana.

A 110 méteres gátfutásban induló Szűcs Valdót az olimpia után idehaza az év atlétájának választották, majd amerikai feleségét követve az Egyesült Államokban készült, ahol néhány hónapig az olimpiai ezüstérmes és háromszoros világbajnok (utoljára tavaly Budapesten) Grant Holloway csapatával is együtt edzhetett. A sorozatos sérülései azonban alaposan megviselték, arra következtetett, hogy nem feltétlenül az amerikai gátasok és sprinterek edzésmódszereit kellett volna átvennie. Az ottani rehabilitációs módszerek, az azonnali orvosi segítségadás mesterfogásai viszont lenyűgözték.

Most újra itthon edz, bár döntésében az is közre játszott, hogy tavaly visszautasították a beutazási kérelmét az Egyesült Államokba, ezért jött utána a tengerentúlról Amber, amerikai divatblogger felesége.

„Amerikában csak egy része valósult meg az álmaimnak. Ráadásul tavaly visszautasították a beutazási kérelmemet, így nem tudtam visszatérni, annak ellenére sem, hogy amerikai családom van. Természetesen ez is megviselt, de azt is nehéz volt feldolgozni, hogy a tavalyi évemet a fedettpályás bajnokságon azonnal sérüléssel kezdtem, és a szabadtéri szezonban sem volt értékelhető, önmagamtól elvárt eredményem. Nagyon sokat küzdöttem, hogy a sérülésem meggyógyuljon, rengeteg pénz, idő, energia kellett hozzá.

Szomorú tapasztalatom, hogy az eltelt egy év alatt itthon gyakorlatilag elfelejtették, hogy én is magyar atléta vagyok.

A mellettem még mindig kitartó debreceni klubomtól kapom a fizetésem, akik bíznak benne, hogy végre ki tudom hozni magamból a maximumot, végre lesz egy sikeres versenyszezonom” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a gátfutó.

Most tehát hazatért és újra Zalaegerszegen készül a rendkívül fontos idei szezonra, volt edzője, Kámán Ferenc segítségével – az Indiában élő angol trénere, James Hillier pedig az interneten felügyeli az edzéseit. A világjárvány miatt nem tarthatott tanítványával Tokióba, de Párizsban talán már ott lehet.

Érdekes az élet, eljöttem Zalaegerszegről, megjártam Amerikát, debreceni atléta vagyok, de most mégis a régi mesterem segíti az edzéseimet.

A zalaegerszegi futófolyosón jók a körülmények, a versenyeken szokásos 10 helyett akár 12 gátat is fel tudok állítani, így igazán hatásosak az erőnlétivel kombinált technikai edzéseim” – jelentette ki a január 27-i pozsonyi visszatérésre készülő Szűcs Valdó.

Fotó: Instagram/Szűcs Valdó

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2024. január 15. 13:11
80% bizonyossággal merem tippelni, hogy a Valdó az fiúnév, szóval a csaját meghívnám egy dzsúzra, de csak ha hozzánk eljön a falunapra.
august
2024. január 15. 08:58
"Nem utazhat az Egyesült Államokba" ------ Erről az jut eszembe, hogy ma csak az nem jut be az USA-ba, aki nem akar, a hatóság pedig ezt a szankciót azért tartotta meg, hogy tudjon azzal packázni, aki hivatalos úton akar bemenni. Ez olyasmi, mint amikor valakinek kihúzzá a fogait, csak egyet hagynak direkt csak azért, hogy fájjon.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. január 15. 04:39
A nőjét elfogadnám
angeleye
2024. január 14. 20:24
ezt a női idióta bohócot miért mutogatja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!