Dráma a válogatottnál – lemaradhat az Eb-ről a középpályás

2024. január 27. 22:34

A válogatott labdarúgó sérülése súlyosabbnak tűnik, mint eleinte, újabb műtéten esett át, és több hónap rehabilitációra kényszerül.

2024. január 27. 22:34
Szófia, 2023. november 16.
Gazdag Dániel, Callum Styles és Kalmár Zsolt (b-j), a magyar csapat játékosai örülnek a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkőzésen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. A találkozó 2-2-es döntetetlenre végződött, a magyar válogatott kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra.
MTI/Illyés Tibor

A magyar labdarúgó-válogatottat az elmúlt hónapokban számos sérülés sújtotta – csak a kezdőcsapatból Willi Orbán, Gulácsi Péter, Sallai Roland, Kerkez Milos, Szoboszlai Dominik megsérült az elmúlt időszakban, de lábadozik Fiola Attila is, és  Kalmár Zsolt is sérülést szenvedett. A nyáron Fehérvárra igazolt középpályást decemberben megműtötték, és úgy tűnt pár hónap rehabilitációt követően visszatérhet. 

A napokban azonban kiderült, hogy újra meg kellett műteni a játékost, és valószínűleg minimum fél évig nem fog tudni játszani. Ez azt jelentheti, hogy veszélybe került Kalmár szereplése a nyári németországi kontinenstornán. Még szomorúbbá teszi a dolgot, hogy 36-szoros magyar válogatott labdarúgó korábban a 2021-es Európa-bajnokságon sem szerepelhetett egy sérülés következtében. 

A Fehérvár FC az alábbi közleményben ismertette a helyzetet: „Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy válogatott középpályásunk újabb műtéten esett át csütörtökön. A beavatkozás során alkalmazott eljárás következtében játékosunk felépülése további hónapokat vesz majd igénybe.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2024. január 28. 08:28 Szerkesztve
Ezt már a sérülésekor tudni lehetett, hogy ez az EB is "elment" neki. Sajnos nagyon sérülékeny , pedig jó játékosnak tartom, ráadásul most van a legjobb korban. Még lenne 6-7 éve a csúcson. Készüljön az edzői karierre
Kozmosz
2024. január 28. 01:12
Talán labdaszedőnek, machet. Ott meg sérülés is ritkán fordul elő.
machet
2024. január 27. 13:52
Szegény Kalmár.A múltkor valaki javasolta itt hogy nézzen más munka után.Hát valahogy így,sajnos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!