Kemény dolga lesz a Rossi-csapatnak a szerbek ellen – keretet hirdetett déli szomszédunk szövetségi kapitánya

2023. augusztus 22. 16:30

Szoboszlaiéknak üres lelátók előtt kell majd játszania Milinkovics-Szavics és társai ellen.

2023. augusztus 22. 16:30
Budapest, 2023. március 27.
A magyar válogatott tagjai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én. Elöl Ádám Martin, Kerkez Milos, Bolla Bendegúz, Nagy Ádám és Sallai Roland, hátul Willi Orbán, Vécsei Bálint, Dibusz Dénes kapus, Szalai Attila, Lang Ádám és Szoboszlai Dominik (b-j).
MTI/Kovács Tamás

Kihirdette bő keretét a magyar és a litván válogatott elleni Eb-selejtezőkre a szerb nemzeti együttes szövetségi kapitánya, Dragan Sztojkovics – számolt be a Nemzeti Sport. A most meghirdetett keret játékosai közül kerül majd ki az a csapat, amely ellen Marco Rossi együttese pályára lép majd Szerbiában a két válogatott következő Eb-selejtezőjén. A szűk keretet szeptember 1-jén teszik majd közzé.

A lap megjegyzi, hogy a szerben bő keretébe két újonc is bekerült. Egyikük Borisz Radunovics, az olasz Cagliari kapusa, másikuk pedig Petar Ratkov, a Topolyai Sport Clubtól nyáron a Red Bull Salzburghoz igazolt támadjóátékos. Utóbbi játékos azért is kerülhetett be a válogatottba, mert horvát útlevéllel is rendelkezik, és a szerb szövetség próbálja megakadályozni, hogy a labdarúgót elszipkázza tőlük a horvát csapat. 

Természetesen ott van a csapatban a szerb válogatott legjobbja, a Laziótól a szaúd-arábiai Al-hilal csapatához távozó Szergej Milinkovics-Szavics,

 a bolgárok elleni góljával az utolsó pillanatban pontot mentő Lazovics, és a Fulhamet elhagyó Mitrovics is. Eszerint a magyar válogatottnak nem lesz könnyű dolga déli szomszédaink ellen. 

A szerb válogatott bő kerete:

Kapusok: Vanja Milinkovics-Szavics (Torino), Predrag Rajkovics (Mallorca), Djordje Petrovics (New England Revolution), Borisz Radunovics (Cagliari)

Hátvédek: Nikola Milenkovics (Fiorentina), Sztrahinja Erakovics (Zenit), Nemanja Gudelj (Sevilla), Milos Veljkovics (Werder Bremen), Erhan Masovics (Bochum), Sztrahinja Pavlovics (Red Bull Salzburg), Szrdjan Babics (Szpartak Moszkva), Aleksza Terzics (Red Bull Salzburg), Filip Mladenovics (Panathinaikosz)

Középpályások: Andrija Zsivkovics (PAOK), Mijat Gacsinovics (AEK), Szasa Lukics (Fulham), Nemanja Radonjics (Torino), Nemanja Makszimovics (Getafe), Uros Racsics (Sassuolo), Ivan Ilics (Torino), Marko Grujics (Porto), Filip Kosztics (Juventus), Dusan Tadics (Fenerbahce), Lazar Szamardzsics (Udinese), Sztefan Mitrovics (Crvena zvezda), Szergej Milinkovics-Szavics (Al-Hilal), Filip Djuricsics (Panathinaikosz)

Támadók: Alekszandar Mitrovics (Al-Hilal), Dusan Vlahovics (Juventus), Luka Jovics (Fiorentina), Petar Ratkov (Red Bull Salzburg)

Ezt is ajánljuk a témában

A Belgrádban rendezett meccs, amelyet az UFEA szerbekre kirótt büntetése miatt zárt kapuk mögött kénytelen játszani a két válogatott, kulcsfontosságú lesz az Európa-bajnoki selejtezőcsoport végső sorrendje szempontjából. Jelenleg két meccset követően a két válogatott egyaránt két győzelemmel és egy döntetlennel, azaz 7-7 ponttal áll, de mivel a magyar válogatott gólkülönbsége jobb, mint a szerbeké, mi vezetjük a csoportot. 

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT
5. FORDULÓ
Szeptember 7., csütörtök
20.45: Szerbia–Magyarország
18.00: Litvánia–Montenegró
Szabadnapos: Bulgária

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2023. augusztus 22. 19:38
Szerbia mitől vagy kitől jobb, mint a német vagy az angol válogatott? Győzelemre számítok! Hajrá Magyarország! Hajrá Rossi mester! Hajrá Orbán Viktor! Hajrá Csányi Sándor! Hajrá Mészáros Lőrinc! :-)
gyaloggos
2023. augusztus 22. 18:18
HÁT, eddig is tudtuk, hogy a SZERBEK ellen nem sétagalopp lesz. GÖRCSÖLNI nem kell, nem ezen a meccsen dől el a továbbjutás. HA egy döntetlen összejönne, az nem lenne rossz. MEGJEGYZEM azonnal, a szerbek ellen itthon sem kell mindenkéépen elvárásnak a győzelem.
telecaster-2
2023. augusztus 22. 17:44
A pontrablás idegenben nem lenne rossz...itthon meg győzelem. Litvánok ikszelnek otthon Montenegro-val, és már jók is vagyunk.:)
Reszelő Aladár
2023. augusztus 22. 17:44
Jó kimondani, hogy hosszú évtizedek után a két csapat legjobb játékosa végre NÁLUNK játszik. Egy X odakinn már elég, de ha nyerünk az sem baj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!